Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran'ın İsrail'e Yönelik Füze Saldırısı KKTC'den Görüldü

Kıbrıs'ta İran'ın İsrail'e yaptığı füze saldırısı net şekilde gözlemlendi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:28
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:35

İran'ın İsrail'e Yönelik Füze Saldırısı KKTC'den Görüldü

İran'ın Saldırısı Kıbrıs'ta Gözlemlendi

İran Devrim Muhafızları tarafından gerçekleştirilen füze saldırısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içinde de kaydedildi. Saldırı, adanın doğu tarafındaki bölgelerinde belirgin bir şekilde görüldü.

Saldırıların Gözlemlendiği Bölgeler

KKTC’nin resmi haber ajansı Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) tarafından yapılan açıklamaya göre, İran’ın gerçekleştirdiği bu saldırılara ait görüntüler, özellikle Gazimağusa, İskele ve Karpaz bölgelerinden net şekilde izlenebildi.

Kıbrıslıların Paylaşımları

Adaya yakın konumda olan saldırıların görüntüleri, sosyal medya üzerinden paylaşılmaya başladı. Kıbrıslı vatandaşlar, savaşın getirdiği belirsizlik ve kaygıyı dile getirerek, bu olayların yarattığı endişeleri aktardılar.

Coğrafi Konumun Önemi

KKTC'nin güneydoğusunda yer alan İsrail, Karpaz Burnu’na denizden yaklaşık 233 kilometre mesafede konumlanıyor. Bu nedenle yapılan hava saldırılarının, bölgedeki güvenlik dinamiklerini etkilemesi bekleniyor.

İran Devrim Muhafızlarının, İsrail'e yönelik füze saldırısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin...

İran Devrim Muhafızlarının, İsrail'e yönelik füze saldırısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) bazı bölgelerinde de net şekilde gözlemlendi.