Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran'dan İsrail'e Uyarı: Yeni Saldırılar Öngörülemeyen Sonuçlara Neden Olabilir

İran, İsrail'in saldırılarına karşı uyarıda bulundu ve bölgedeki istikrarsızlığın derinleşebileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 11:20

İran'dan İsrail'e Uyarı: Yeni Saldırılar Öngörülemeyen Sonuçlara Neden Olabilir

İran'dan Ciddi Uyarı

İran, İsrail'in Golan Tepeleri'nde gerçekleşen Mecdel Şems saldırısının ardından yeni bir askeri harekâta girişmesinin beklenmedik sonuçlara sebep olabileceği konusunda kaygılarını dile getirdi.

Yetkililerden Açıklama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimin gerçekleştireceği herhangi bir sorumsuz eylemin, bölgedeki huzuru bozacağını ve savaşı tetikleyebileceğini" ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Filistin'deki eylemlerinin dikkatini başka bir yöne çekmek amacıyla sahte senaryolar uyguladığını öne sürdü.

Mecdel Şems Saldırısı

Mecdel Şems'deki roket saldırısında, aralarında çocukların bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın Şeba bölgesinden fırlatıldığını iddia etti.

Hizbullah ve Tepkiler

Lübnan Hizbullahı, bu saldırının kendileriyle hiçbir ilgisinin olmadığını açıklayarak suçlamaları reddetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail, bu saldırıya yanıt verecek ve Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Füze İddiaları

Esrarengiz olaylar arasında, bazı yerel sakinler, saldırıdan kısa bir süre önce uyarı sirenlerinin çaldığını ve füzelerin İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe‘den ateşlendiği iddialarını ortaya attı.