Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran Cumhurbaşkanı Başörtüsü İhlallerine Karşı Tehditlerde Bulundu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başörtüsü takmayan kadınları tehdit ederek başörtüsü ihlallerine son verileceğini söyledi. Ülkede başörtüsü zorunluluğu, tartışmalara ve protestolara yol açmaktadır.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 18:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İran Cumhurbaşkanı Başörtüsü İhlallerine Karşı Tehditlerde Bulundu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 'İslami örtünme kurallarına' karşı gelen ve başörtüsü takmayan kadınları tehdit etti.

Reisi, 'Başörtüsünün çıkarılmasının yayılması kesin surette durdurulacaktır' diyerek başörtüsü takmayan kadınları uyarmıştır. İran'ın büyük şehirlerinde başörtüsünü tamamen kapatacak şekilde takmayı reddeden kadınların sayısı artmaktadır. Ülkede aşırı muhafazakarlar, örtünme kurallarının ihlaline karşı daha sert yaptırımlar talep etmektedir. İran hükümeti ise başörtüsü ihlallerine para cezaları ve bankacılık hizmetlerinin engellenmesini öngören bir yasa tasarısı sunmuştur.

Ahlak Polisi Geri Döndü

İran'da örtünme kurallarına uymayanları gözaltına alan ahlak polisi, bir süreliğine kaldırılmış ancak son zamanlarda tekrar faaliyete geçmiştir. Bu durum, ülkede protestolara ve tartışmalara yol açmıştır. Geçen yıl yaşanan genç bir kadının ölümü sonrasında ise ülkede geniş çaplı protestolar gerçekleşmiş ve birçok kişi hayatını kaybetmiştir.