Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Irak'ta Filistin'e Destek Gösterisi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta binlerce Iraklı, Filistin'e destek gösterisinde bulundu. İstanbul'da da Filistin'e destek vermek için binlerce kişi Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Ürdünlüler ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Filistin sınırına yürüdü.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 20:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Irak'ta Filistin'e Destek Gösterisi

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce Iraklı, Filistin'e destek gösterisinde bulundu.

İsrail'in saldırılarını kınamak amacıyla sloganlar atan vatandaşlar, Irak ve Filistin bayrakları taşıdı. Vatandaşlar, cuma namazını gösteri alanında kıldı.

İstanbul'da Filistin'e Destek Mesajı

İstanbul’da binlerce kişi cuma namazının ardından Filistinlilere destek vermek için Beyazıt Meydanı'nda Filistin bayraklarıyla sloganlar attı. İstanbul 2 Nolu Barosu üyesi avukatlar, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. Cüppelerini giyen avukatlar, ellerinde Filistin bayrağı taşıdı.

Ürdünlüler Filistin Sınırına Yürüdü

Yüzlerce Ürdünlü, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmek için Filistin sınırına doğru yürüdü. Ürdünlüler yürüyüş sırasında 'Gazze'yi yalnız bırakmayacağız' sloganları atarken, Ürdün güvenlik güçleri ise göstericileri sınırdan uzaklaştırmak için güç kullandı. Filistin bayrakları taşıyan Ürdünlüler, Filistin sınırına giden ana yolların kapatılmasının ardından tali yollarla sınıra ulaşmaya çalışıyor.