Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Irak Adalet Bakanlığı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e Saldırılar Gerçekleştiren Kişinin İadesini İstiyor

Irak Adalet Bakanlığı, İsveç'te son aylarda polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e saldırılar gerçekleştiren Salwan Momika'nın iadesini talep etti. Bu saldırılar, İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonların arttığı bir döneme denk gelmektedir.

Yayın Tarihi: 13.09.2023 01:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Irak Adalet Bakanlığı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e Saldırılar Gerçekleştiren Kişinin İadesini İstiyor

Irak Adalet Bakanlığı, İsveç Adalet Bakanlığından, son aylarda polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e saldırılar gerçekleştiren Salwan Momika'nın iadesini resmen talep etti.

İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberine göre, Irak Adalet Bakanlığı, İsveç Adalet Bakanlığından Momika'nın iadesini resmen talep etti. Momika ise iade talebini doğrulayarak bugün polise ifade vereceğini belirtti.

İsveç'e 2018 yılında iltica eden Momika'ya Göçmenler Ofisi tarafından Nisan 2021'de geçici oturma ve çalışma izni verilmişti.

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e Yönelik Provokasyonlar

Son dönemde İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artarken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, 2022'de İsveç'in çeşitli kentlerinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları düzenlemişti. Salwan Momika ise Stockholm'de Kurban Bayramı'nda ve diğer tarihlerde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Bu saldırılar nedeniyle Momika ve diğer kişiler hakkında protestolar düzenlenmiş ve gözaltına alınmışlardı.