Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İpsala-Kipi İkinci Sınır Köprüsü Projesinde Hızlı Gelişmeler

Yunanistan ile Türkiye arasındaki İpsala-Kipi 2. Sınır Geçiş Köprüsü Projesi’nde çalışmalar hızlandı ve yapım ihale hazırlıkları başlıyor.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 13:36
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 13:36

İpsala-Kipi İkinci Sınır Köprüsü Projesinde Hızlı Gelişmeler

İpsala-Kipi İkinci Sınır Köprüsü Projesinde Hızlı Gelişmeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yunanistan ile Türkiye arasında inşa edilecek olan İpsala-Kipi 2. Sınır Geçiş Köprüsü Projesi'nde çalışmaların hız kazandığını açıkladı. Uraloğlu, "Projelerin onaylanmasının ardından yapım ihale hazırlıklarına başlayacağız. Bu köprü, iki ülke arasındaki ulaşımın kolaylaştırılması ve ticaretin artmasına önemli katkılar sağlayacak." dedi.

Proje Detayları ve Beklentiler

Uraloğlu, yazılı bir basın açıklaması ile projeye dair bilgiler paylaştı. 22 Ocak 2004 tarihinde Atina'da imzalanan mutabakat zaptının ardından, 10 Haziran 2006'da Yunanistan’ın proje ihalesini üstlenme kararı aldığına dikkat çekti. Proje çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanması öngörülüyor. Çift Gidiş Geliş ve Ekstra Güvenlik

Köprünün 841 metre uzunluğunda ve 4 şeritli olarak inşa edileceğini belirten Uraloğlu, mevcut köprünün artan trafik akışını karşılayamamaktan kaynaklanan ihtiyaçlar doğrultusunda yeni köprünün tasarlandığını vurguladı. Meriç Nehri üzerine inşa edilecek bu yapı, Türkiye'nin Selanik-Sofya-Berlin güzergahındaki bağlantılarını güçlendirecek.

Bölgesel Ulaşımın Gelişimi

Uraloğlu, projenin yalnızca Türkiye ve Yunanistan için değil, bölge için de büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Bu köprü, hem iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini güçlendirecek hem de Türkiye'nin Egnatia Otoyolu üzerinden Pan-Avrupa Koridoru ile Balkan ülkeleri ile olan bağlantılarını artıracaktır." şeklinde konuştu.