Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

iPhone Vision: Yeni Bir Tasarım Konsepti

iPhone Vision, tasarımıyla dikkat çeken bir konsept modeldir. Antonio De Rosa tarafından tasarlanan bu telefon, eski iPhone modellerine gönderme yaparak farklı bir kamera kurulumuna sahiptir. Ayrıca, ikinci bir ekran ve yeni kamera bileşenleri gibi özelliklerle donatılmıştır. Bu konsept model, iPhone 15'in tasarımına ilham kaynağı olabilir.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 16:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

iPhone Vision: Yeni Bir Tasarım Konsepti

iPhone Vision: Yeni Bir Tasarım Konsepti

iPhone tarafında tasarım acayip bir gelişim göstermedi ancak bazı tasarımcılar var ki olsa çok iyi olur dedirten cinsten tasarımlar yapıyor. Onlardan birini yapan Antonio De Rosa, iPhone Vision adını verdiği bir model tasarladı. Tasarım olarak eski modellerdeki iPhonelara gönderme yapan cihaz, arka tarafta yıllardır benimsenen kameralardan farklı bir kuruluma sahip. Xiaomi'lerde gördüğümüz arka kameranın yanında konumlandırılan mini ekran iPhone Vision olarak adlandırılan tasarıma eklenmiş. Bu haliyle oldukça iyi duran iPhone, yandan bakıldığında iPhone 11 serisine benziyor.

Bu iPhone'un ismindeki ilham elbette bir süre önce tanıtılan Apple Vision Prodan. Önden bakıldığında ise kavisli ekranı bulunan telefonun iPhone 14'lerle küçültülen çentiği burada da benzer boyutlarda yer alıyor.

Rosa, kamera tarafında uzun zamandır geleceği konuşulan periskop kamera lensini ve Liquid Lensi tasarımına ekliyor. Konsept olarak tasarladığı bu telefon için 1.599 dolarlık bir fiyat biçen Rosa, belki de iPhone'a veya başka modellere ilham olur.

Bağımsız Tasarımcıların Heyecan Verici iPhone Konseptleri

Apple'ın iPhone'u tanıtmasından bu yana geçen 15 yılda defalarca duyduğumuz bir şey varsa, cihazın çoğu zaman tasarım konusunda sıkıcı olduğu. Apple aynı tasarımı en az üç yıl boyunca tekrarlıyor ve büyük yenilemeler arasında küçük değişiklikler yapıyor. Ancak bu durum kesinlikle bir sorun değil, özellikle de şu sıralarda... Çünkü tüm akıllı telefonlar birbirine benziyor. Önde delikli kameraları olan büyük ekranlara ve arkada gelişmiş kamera bileşenlerini barındıran büyük bir çıkıntıya sahipler. Benzer şekilde, bu yıl için planlanan büyük bir tasarım güncellemesi olmadığından, iPhone 15 de iPhone 14'ün bir kopyası olacak.

Ancak bu noktada bağımsız tasarımcılar, kendi hayallerini insanlarla paylaşmaktan geri durmuyor. Apple hiçbir zaman bu konseptler kadar heyecan verici bir iPhone üretmeyecek, ancak tasarımcıların hayal ettikleri cihazlar oldukça ilginç. Antonio De Rosa'nın bu görüntülerdeki iPhone Vision konsepti, mevcut iPhone tasarımını tamamen yeni bir seviyeye taşıyor.

iPhone Vision, Apple'ın birkaç hafta önce tanıttığı Vision Pro'dan esinleniyor. Daha heyecan verici olan ise birincil ve ultra geniş açılı lenslerin yerini alan arkadaki Liquid Lens kamera. Konseptte daha iyi yakınlaştırma için ikincil bir periskop lens bulunuyor. Bu arada iPhone 15 Pro Max, iPhone'un ilk periskop lensini sunacak.

Arka kısımda iki benzersiz tasarım öğesi daha bulunuyor. İkinci ekran, telefon bir masanın üzerinde yüz üstü dururken bildirimlere hızlı erişim sağlıyor. Telefonu genellikle bu şekilde tutuyorsanız bu kullanışlı bir özellik.

iPhone Vision'ın kendine ait bir kamera çıkıntısı var. Ancak tasarımcı, ilkini dengelemek için arkaya ikinci bir çıkıntı yerleştirmiş. Bu aynı zamanda iPhone'u düz bir şekilde arkaya yaslamanızı sağlıyor. İkinci çıkıntı ise Space Audio'yu destekleyen bir hoparlör görevi görüyor.

Tasarımcı ayrıca iPhone Vision için bir fiyat etiketi de hayal etmiş; telefon 1.599 dolardan başlıyor.