Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İnsülin Direnci ve Tedavisi

İnsülin direnci, insülin hormonuna karşı direnç gelişimi sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Bu durumda öğün sonrası uyku hali, tatlı krizleri, ciltte koyulaşma ve aşırı tüylenme gibi belirtiler görülebilir. İnsülin direnci obezite, aşırı kilo alımı, hareketsiz yaşam ve genetik faktörler gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Tedavisi ise yaşam tarzı değişikliği, dengeli beslenme ve egzersiz yapmaktır.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 06:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İnsülin Direnci ve Tedavisi

İnsülin Direnci ve Etkileri

Bir kişide insülin hormonuna karşı direnç gelişimi sonrasında öğün sonrası uyku hali yaşanabilir. Bu kişiler sık acıkıp tatlı krizlerine girebilir. Ciltlerinde koyulaşma gözlemlenebilecek olan bu kişilerde aşırı tüylenme gibi şikâyetler de görülebilir. İnsülin direnci yüzünden kadınlarda adet düzensizliği de meydana gelebilir.

İnsülin Direnci Nedenleri

İnsülin direnci nasıl gelişir? Aşırı kilo alımı, hareketsiz yaşam, obezite ve genetik faktörler insülin direncinin başlıca nedenleridir.

İnsülin Direnci Tedavisi

İnsülin direncinin başlıca tedavisi yaşam tarzı değişikliği ve egzersizdir. Öğün aralarının düzenli olması, dengeli bir beslenme programı ve kalori kısıtlaması ile kilo kaybı sağlanmalıdır. Egzersiz yapmak da önemlidir ve haftada en az 150 dakika egzersiz yapılmalıdır.