Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Instagram'da Filistinli Kullanıcıların Profil Çevirileri Skandalı

Instagram profillerinde Filistinli kullanıcıların profil çevirilerinin otomatik olarak terörist anlamına çevrildiği skandalı sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 16:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Instagram'da Filistinli Kullanıcıların Profil Çevirileri Skandalı

Instagram profillerinde 'Filistinli' anlamına gelen 'Palestinian' kelimesi bulunan, Filistin bayrağı emojisi ve Arapça elhamdülillah kelimesini kullanan kullanıcıların profil biyografilerinin Elhamdülillah, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor diye İngilizceye çevrildiği görüldü.

İlk olarak 404 media tarafından bildirilen skandal sosyal medyada tepkilere neden oldu. Şirket sorunun 'otomatik çeviriden' kaynaklandığını belirterek “Bazı ürünlerimizde kısa süreliğine uygunsuz Arapça çevirilere neden olan sorunu düzelttik.

Meta'nın sözcüsü 'elhamdülillah' kelimesinin artık 'Allah'a şükür' diye otomatik çevrildiğini vurguladı.

YtKingKhan isimli TikTok kullanıcısı konuyla ilgili bir paylaşım yaparak farklı kombinasyonların hala terörist anlamına geldiğini belirtti.

Meta, İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana platformlarında Filistin'i destekleyen paylaşımları sansürlemekle suçlanıyor.

Meta'nın Filistin'i destekleyen paylaşımlarda bulunan hesapları kısıtladığı ve bu içeriklerin akışlarda daha az görünmesini sağladığı iddia ediliyor.

Şirket, bu hafta başında yaptığı açıklamada yeniden paylaşılan gönderilerin insanların Instagram hikayelerinde görünmemesine neden olan genel bir hata olduğunu ve bunu İsrail ve Gazze ile ilgili gönderilerle sınırlı olmadığını söyledi.