Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Instagram Tabletler İçin Optimize Edilmiş Arayüzü Yayınladı

Instagram, yıllardır beklenen tabletler için optimize edilmiş arayüzünü Galaxy Z Fold 5 modelinde denemeye başladı. Android tabletler için özel bir tasarım sunan Instagram, daha büyük ekranlarda daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 22:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Instagram Tabletler İçin Optimize Edilmiş Arayüzü Yayınladı

Instagram’ın tabletler için optimize edilmiş arayüzü yıllardır bekleniyor

Özellikle iPad için Instagram uygulaması bekleyenlere şirket, olumsuz yanıt vermişti. İlginç olarak, Instagram’ın Android tabletler için optimize edilmiş kullanıcı arayüzü ortaya çıktı. Hatta Galaxy Z Fold 5 modeline yüklenebiliyor.

Instagram, tabletlerde nasıl görünecek?

Galaxy Z Fold 5, Instagram’ın daha büyük ekranlarda kullanılmak üzere optimize edilmiş yeni tasarımının denendiği ilk Android cihaz. Gezinme düğmeleri ekranın alt kısmı yerine sol tarafta görünüyor. Gezinme sırası, ana sayfa, arama, yeni gönderi, reels, profil, bildirim ve mesajlar sekmesinden oluşuyor. Hikayeler ekranında üst kısmında görünüyor. Akışta daha büyük fotoğraflar ve videolar dikkat çekiyor. Reels bölümü için, videonun iki yanında siyah boşluk dikkat çekerken, beğeniler, yorumlar ve paylaşımlar sağda listeleniyor.

Yeni görünüm, Galaxy Z Fold 5 modellerine sunuldu ancak güncelleme, hesap bazlı dağıtılıyor. Öte yandan Instagram’ın tabletlere özel uygulamasını ne zaman çıkaracağı belli değil.