Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Instagram Ana Sayfa Akışına Yeni Bir Seçenek Eklenebilir

Instagram kullanıcıları, takip edilenler ve favoriler arasında ana sayfa akışını değiştirebiliyor. Ancak yakında sadece Meta Verified özelliğini kullanan kişilerin paylaşımlarını görmeyi seçebilecekler. Bu yeni seçenek, mavi tik rozetine sahip olmayan hesapları takip eden kullanıcılar için önemli bir ayrıcalık sağlayacak.

Yayın Tarihi: 10.08.2023 17:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Instagram Ana Sayfa Akışına Yeni Bir Seçenek Eklenebilir

Sosyal medya platformu Instagram kullanıcılarının ana sayfa akışını "Takip edilenler" ve "Favoriler" arasında değiştirmelerine izin veriyor.

İlk seçenek seçildiğinde sadece takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarını görürken ikincisini tercih ettiğinizdeyse favori listenize eklediğiniz hesapların gönderilerini görebiliyorsunuz.

Platform üzerinde ana sayfa akışına yeni bir seçenek ekleneceği ortaya çıktı. Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi'nin paylaşımına göre Instagram kullanıcıları çok yakında sadece "Meta Verified" özelliğini kullanan kişilerin paylaşımlarını görmeyi seçebilecek.

Bu seçeneği tercih eden kullanıcılar mavi tik rozetine sahip olmayan hesapları takip ediyor olsalar bile ana sayfa akışında görmeyecekler.

Kullanıcıların selfie videosunu Meta'ya göndererek hesaplarını doğrulamalarını sağlayan Meta Verified sistemi Temmuz ayında Türkiye'de kullanıma açılmıştı.

18 yaşından büyükler katılabiliyor

Yalnızca 18 yaşından büyük olanların katılabildiği özellik; tam adınızla ilişkilendirilmiş Instagram'ın adlandırma standartlarına uyan ve yüzünüzü içeren bir profil resmine sahip olan herkese açık veya gizli bir profilinizin olmasını zorunlu kılıyor.

Meta Verified ile hesabınızı doğrulayabilmeniz için iki faktörlü kimlik doğrulamasını da etkinleştirmeniz gerekiyor.

Ayrıca profilinizi 1 defa doğruladıktan sonra Meta Verified aboneliği ve doğrulama işlemini tekrarlamadan kullanıcı adını, profil adını, doğum tarihini ve profil fotoğrafınızı değiştiremiyorsunuz.

Meta Verified özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Gelişmiş doğrulama: Instagram profilinde bir doğrulanmış rozeti
  • Proaktif koruma: Aktif hesap denetimiyle kimlik taklidinin önüne geçilir
  • Doğrudan destek: Hesabınızla ilgili sorunlar hakkında gerçek bir insandan destek alma
  • Abonelere özel ekstra avantajlar: Sadece Meta Verified abonelerinin kullanabildiği çıkartmalar

Yeni özellik test aşamasında

Paluzzi'ye göre Instagram'ın ana sayfa akışı için test ettiği yeni seçenek şu anda test aşamasında bulunuyor. Herkes için genel kullanıma ne zaman sunulacağı ise belli değil.