Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İnsanlığın Kökünü Kazıyan Musibet Geri Dönüyor: Campi Flegrei Yanardağı

İtalya'nın Campi Flegrei yanardağından patlama olasılığının arttığı ve uzmanların uyarılarının devam ettiği bildirildi. Yanardağın patlaması durumunda oluşabilecek felaketler ve tahliye planları hakkında detaylar haberde.

Yayın Tarihi: 12.07.2023 03:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İnsanlığın Kökünü Kazıyan Musibet Geri Dönüyor: Campi Flegrei Yanardağı

İnsanlığın kökünü kazımıştı! O musibet yeniden geliyor... Geri sayım başladı

Geçmişte insanlığı yeryüzünden kazıyan o musibet yeniden yüzünü gösterdi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilirken herkesin dikkatli olması gerektiği vurgulandı. İşte konu hakkındaki detaylar…

PATLAMA OLASILIĞI YÜKSEK

Avrupa'daki en büyük süper yanardağı olarak bilinen Campi Flegrei'den korkudan açıklama geldi. Kabuğunda zayıflama olduğu belirtilen yanardağda patlama yaşanabileceği belirtilirken yapılan açıklamalarda yakından takip ediliyor. Communications Earth & Environment dergisinde yayınlanan yeni araştırma doğrultusunda Campi Flegrei'nin kabuğunda zayıflama olduğu ve patlama olasılığının arttığı aktarıldı. İşte konu hakkındaki detaylar…

DEPREM YAŞANABİLİR Mİ?

Uzun zamandır aktif olmayan Campi Flegrei'nin yeniden aktif hale gelmesi durumunda ortaya çıkabilecek felaketler de insanlığı korkutmaya başladı. Son zamanlarda bölgede meydana gelen depremlerin sayısındaki artış herkese endişelendirirken bilim adamları da konu hakkında araştırmalarına devam ediyor.

Yanardağ çevresinde yaşamını sürdüren ve en fazla risk altında olduğu düşünülen yarım milyon kişi endişelenirken olası bir patlamada bölgeye yakın insanların 3 gün içinde kendi ulaşım araçlarıyla ya da otobüs, tren ve teknelerle taşınması öngörülen bir tahliye planının yürürlükte olduğu belirtiliyor.

BİLİM İNSANLARINDAN UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) ve University College London (UCL) uzmanları tarafından yürütülen çalışmayı kapsamında baş yazar Prof. Christopher Kilburn, 'Yeni çalışmamız Campi Flegrei'nin patlamaya yaklaştığını doğruluyor' açıklamalarında bulundu.

INGV'nin yakındaki Vezüv Gözlemevi'nin müdürü Mauro Antonio Di Vito, bölgedeki yoğun nüfusun yüksek risk oluşturduğunu işaret ederek insanları dar sokaklardan tahliye etmenin zor olacağını ifade etti. Vito,'Bu alanlar kırılganlık göz önünde bulundurulmadan kentleştirilmiştir. Binaların daha iyi yapılandırılması gerekiyor ve insanları bunu yapmaya gerçekten teşvik etmek için kültürel bir değişime ihtiyacımız var' sözlerini dile getirdi.