Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İnsan Atalarının Fosilleri Uzaya Fırlatıldı

İnsanların iki eski atası, Australopithecus sediba ve Homo naledi türlerine ait fosillerin uzaya fırlatılmasıyla "ölüm sonrası astronotlar" olarak adlandırıldı. Fosiller, Virgin Galactic'in VSS Unity uzay aracıyla 8 Eylül 2023'te uzaya gönderildi. Bu olay, insanlığın atalarının ve eski akrabalarının katkısını temsil ediyor.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 01:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İnsan Atalarının Fosilleri Uzaya Fırlatıldı

İnsanların İki Eski Atası Uzaya Fırlatıldı

İnsanların iki eski atası, geçtiğimiz günlerde fosilleşmiş iskeletlerinin bazı kısımlarının uzaya fırlatılmasının ardından “ölüm sonrası astronotlar” olarak bir kez daha tarihe geçti. Australopithecus sediba adlı 2 milyon yıllık hominin türünün ve Homo naledi adlı 250.000 yıllık hominin türünün fosilleşmiş kalıntıları, 8 Eylül 2023’te Virgin Galactic’in uzay aracı VSS Unity ile uzaya fırlatıldı.

Fosillerin Uzaya Yolculuğu

Bu sıra dışı kargo, küçük bir karbon fiber kapta saklanan Australopithecus’a ait köprücük kemiği ve Homo naledi’nin başparmak kemiğinden oluşuyordu. Daha sonra VSS Unity uzay aracından ayrılan VMS Eve ana gemisi tarafından yaklaşık 13,7 - 15 kilometre yüksekliğe taşındı. VSS Unity buradan yörünge altı uzaya tırmanmak için roket motorunu kullandı.

Ataların Katkısı

Güney Afrika’daki Witwatersrand Üniversitesi İnsanlığın Derin Yolculuğunu Araştırma Merkezi Direktörü Profesör Lee Berger, yaptığı açıklamada “Bu fosillerin uzaya yolculuğu, insanlığın tüm atalarının ve eski akrabalarımızın katkısına olan takdirini temsil ediyor. Ateş ve alet gibi teknolojilerin buluşları ve çağdaş insan aklının evrimine katkıları olmasaydı, uzay uçuşu gibi olağanüstü çabalar gerçekleşemezdi” dedi.

İki Hominin Türü

Soyu tükenmiş bu iki hominin türü, hakkında şaşırtıcı derecede az şey bildiğimiz insan aile ağacındaki önemli karakterler. Australopithecus sediba’nın kalıntıları, Güney Afrika’nın İnsanlığın Beşiği’ndeki Malapa Mağarası’nda keşfedildi ve yaklaşık 1,98 milyon yıl öncesine tarihleniyor. Homo naledi ise Güney Afrika’da yaşadı ve ölülerini Yükselen Yıldız Mağarası sisteminin derinliklerine gömdüklerini gösteren kanıtlarla dikkat çekiyor.