Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İnşaat Demiri Fiyatları Ekim 2023

İnşaat demiri fiyatları Ekim 2023! İnşaat yapı malzemelerinin fiyatları oldukça hareketli olurken Ekim 2023 inşaat demiri fiyatları belli oldu. 1 ton inşaat demiri satın almak için kaç TL ödeme yapmak gerekir? Türkiye’de inşaat maliyetlerinde son durum merak konusu oluyor. İnşaat yapı malzemelerinin fiyat hareketleri toplam maliyetlerde belirleyici oluyor. Betonarme inşaatlar için inşaat demirinin önemli bir maliyet birimi olduğu biliniyor. Bunun için de inşaat demiri fiyatları sıklıklar araştırılıp sorgulanıyor.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 16:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İnşaat Demiri Fiyatları Ekim 2023

İnşaat Demiri Fiyatları Ekim 2023!

İnşaat yapı malzemelerinin fiyatları oldukça hareketli olurken Ekim 2023 inşaat demiri fiyatları belli oldu. 1 ton inşaat demiri satın almak için kaç TL ödeme yapmak gerekir? Türkiye’de inşaat maliyetlerinde son durum merak konusu oluyor. İnşaat yapı malzemelerinin fiyat hareketleri toplam maliyetlerde belirleyici oluyor. Betonarme inşaatlar için inşaat demirinin önemli bir maliyet birimi olduğu biliniyor. Bunun için de inşaat demiri fiyatları sıklıklar araştırılıp sorgulanıyor.

İnşaat Demiri Piyasasının Son Gelişmeleri

İnşaat demiri fiyatlarında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere önemli gelişmeler yaşanıyor. Yurt içinde artık inşaat sezonunun sonu yaklaştı. Bundan dolayı talep azalması ile karşı karşıya kalınıyor. Buna bir de dolar kurundaki hafif yükselişler eklenince inşaat demiri fiyatlarını yükseltici bir etki yaptığı biliniyor. Yurt dışında ise Çin’den önemli veri akışları geliyor. Çin gayrimenkul sektörü içerisinde kaldığı krizi henüz aşamadı. Çin ekonomisinin küçülme adımları ise inşaat sektörünü vurdu. İnşaat demirinde fiyat belirleyici ülke olan Çin’de yaşanan bu gelişmeler fiyatların artmasına neden oluyor. Yurt içinde ise tüccarların fabrikalardan bir süredir yeni mal çekmedikleri biliniyor. Stoklarını boşaltmak isteyen tüccarlar bunu yaptıktan sonra yüklü alımlara yeniden başlayacaklar. Demir cevherini Rusya’dan en ucuz şekilde alabilen fabrikalar ise üretimlerine hız kesmeden devam ediyorlar.

İnşaat Demiri Fiyatları Neden İl İl Değişiyor?

İnşaat demiri fiyatlarının il il değiştiği görülüyor. Bunun en önemli gerekçesi nakliye maliyetleri oluyor. İnşaat demirinin nakliyesinde ciddi bir maliyet ortaya çıkabiliyor. Bu nakliye maliyeti ise fiyatların üzerine ekleniyor. Bundan dolayı il il fiyat farklılıkları görülüyor.

İnşaat Demiri Fiyatları Ne Kadar?

İnşaat demiri satışında demirin boyutuna göre fiyatlamalar yapılıyor. 8 mm inşaat demirinin ton fiyatı Ankara’da 20.000 TL, İstanbul’da 20.150 TL ve İzmir’de 19.600 TL’den satılıyor. 10 mm inşaat demirinin ton fiyatı ise Ankara’da 20.000 TL, İstanbul’da 20.050 TL ve İzmir’de 19.400 TL’den satılıyor. 12 mm – 32 mm inşaat demirinin ton fiyatı Ankara’da 19.300 TL’den, İstanbul’da 19.350 TL’den, İzmir’de 18.800 TL’den satılıyor.

İnşaat Demiri Fiyatları Değişti Mi?

1 ton inşaat demiri için güncel fiyat listeleri demir satıcı firmalar tarafından duyuruldu. İnşaat demiri fiyatlarında son günlerde sürpriz gelişmeler yaşandı. Önce zam sonra indirim gelen inşaat demirleri için güncellenen listeler işlem fiyatlarını gösteriyor.

İnşaat Demirinde Sabitlenme Dönemi

1 ton inşaat demiri için açıklanan güncel fiyatlarda listeler sabit kaldı. Yayınlanan fiyat listelerine göre inşaat demiri fiyatlarında değişiklik olmadığını görüyoruz. 1 ton inşaat demiri fiyatları için en son düşüş kaydedilmişti. Daha sonra inşaat demiri fiyatları sabitlendi.