Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'deki Göçmen Gemisinde Yangın Güvenliği Kaygısı

İngiltere'deki Bibby Stockholm gemisindeki göçmen yerleştirme işlemi, teknede yangın güvenliği kaygıları nedeniyle ertelendi. Gemi projesi, insan haklarına aykırı bulunuyor. Yangın güvenliği konusunda önlemler alınacak.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 22:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiltere'deki Göçmen Gemisinde Yangın Güvenliği Kaygısı

İçişleri Bakanlığı'nın planladığı göçmen yerleştirme işlemi ertelendi

İçişleri Bakanlığı, Bibby Stockholm gemisinde ilk 50 göçmenin Salı günü yerleştirilmesini planlıyordu. Ancak Times gazetesi, teknede yangın güvenliği konusunda ciddi kaygılar olduğunu ve hâlâ itfaiyenin onayının beklendiğini bildirdi. Bu nedenle yerleştirme işlemi ertelendi.

Gemi projesi insan haklarına aykırı bulunuyor

Göçmen haklarıyla ilgili kuruluşlar ve gruplar, Bibby Stockholm gemisi projesine başından beri karşı çıkarak, sığınmacıların cezaevi koşullarında tutulmasının insan haklarına aykırı olduğunu belirtiyor. Times gazetesine göre, geminin yanma riski nedeniyle endişeler bulunuyor.

Yangın güvenliği konusunda önlemler alınacak

Geminin demirli bulunduğu bölgedeki itfaiye ve kurtarma hizmetleri, yangın güvenliği konusunda tavsiye ve yorumlarını İçişleri Bakanlığı ve gemi işletmecisine bildirdi. Gerekli görülen durumlarda yetki kullanılmaya hazır olduklarını belirttiler. Ancak daha fazla detay vermenin güvenliği etkileyebileceği için açıklama yapmadılar.