Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de Gatwick Havalimanı'nda Taksi Hırsızlığı Yapan Kişi Hapis Cezasına Çarptırıldı

İngiltere'nin Gatwick Havalimanı'nda taksiye alınmayan Muhammed Ahmed, başka bir taksiyi çalarak kaçtı. Polis ile yaşanan kovalamacanın ardından Ahmed tutuklandı ve 14 ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca ehliyetine 18 ay el konuldu.

Yayın Tarihi: 12.08.2023 12:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiltere'de Gatwick Havalimanı'nda Taksi Hırsızlığı Yapan Kişi Hapis Cezasına Çarptırıldı

İngiltere'nin Gatwick Havalimanı'nda Eylül 2022'de taksiye alınmamasının ardından başka bir taksiyi çalan Mohammed Ahmed, 14 ay ertelemeli hapis cezasına çarptırıldı.

Sussex polisinin yaptığı açıklamaya göre, havalimanının güney kapısında taksi çalarak saatte 130 kilometreye varan hızla kaçan Ahmed'in ehliyetine de 18 aylığına el kondu.

Sussex Polisi, konuya ilişkin olarak internet sitesinden yaptığı açıklamada, polis ile Ahmed arasındaki kovalamaca anının görüntülerini de paylaşarak Ahmed'in 4 Ağustos'ta karar duruşması için Lewes Kraliyet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktığı, mahkeme kararı gereği, taksi sahibine 841.53 pound tazminatın yanı sıra 425 pound mahkeme masrafı ve 187 pound mağduriyet ödemesi yapmasına hükmedildiği bilgisini paylaştı.

'ARAÇ HIRSIZLIĞI VE TEHLİKELİ SÜRÜŞ' SUÇLAMASI

Olayın nasıl yaşandığı hakkında da bilgi veren Sussex Polisi, havalimanı dışında bir taksinin sanığı almayı reddettiğini, Ahmed'in de bunun üzerine sürücüsünün direksiyon başında olmadığı, anahtarı üzerinde bir başka ticari taksiyi çaldığını aktardı. Ahmed'in aracı çalmasının ardından polis ve taksi arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında Ahmed'in sürdüğü aracın lastiği patladı. Yakalanmamak için aracı tehlikeli bir biçimde sürdüğü ifade edilen Ahmed'i yakalama çalışmasına polis helikopteri de katıldı.

Olayın ardından konuşan Baş Dedektif Darren Lillywhite, 'Aracı o kadar pervasızca kullanıyordu ki polis trafikteki diğer araçlar ve polis memurları için oluşturduğu risk sebebiyle onu takip etmeye devam edemedi. NPAS'den meslektaşlarımız onu takip etti ve neyse ki Warwickshire Polisi, onu yakalayaıp gözaltına alabildi' diye konuştu.

Muhammed Ahmed, İngiltere, Gatwick Havalimanı, taksi hırsızlığı, Sussex Polisi, kovalamaca, araç çalma, tehlikeli sürüş, hapis cezası