Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere Sosyal Medya Şirketleriyle İşbirliği Yaparak Kaçak Göçmen Paylaşımlarını Kaldıracak

İngiltere, kaçak göçmen paylaşımlarını engellemek için sosyal medya şirketleriyle işbirliği yapıyor. Bu işbirliği sayesinde düzensiz göçmenlere yönelik paylaşımlarda yüzde 90 azalış sağlanacak.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 23:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiltere Sosyal Medya Şirketleriyle İşbirliği Yaparak Kaçak Göçmen Paylaşımlarını Kaldıracak

Sosyal Medya Şirketleriyle İşbirliği

Sosyal medya şirketleri, İngiltere'ye yasa dışı göçle ilgili paylaşımları kaldıracak. İngiltere hükümeti, kaçak göçmenlere yönelik düzensiz göçmenlere yönelik paylaşım ve reklamları engellemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapıyor. Bu işbirliği sayesinde kaçakçıların çevrim içi içerikleriyle mücadelede yüzde 90 azalış sağlandı ve bu çaba daha da ileri taşınacak.

Hassas İçerik Uyarısı

Anlaşmayla sosyal medya şirketleri, hassas içeriklerle ilgili yaptığı uyarı ve filtrelemeyi göçmen kaçakçılarının içeriklerine de uygulayacak. Bu sayede düzensiz göçmenlere yönelik paylaşımlar takip edilecek ve kaldırılacak.

Yasa Dışı Paylaşımların Kaldırılması Zorunluluğu

İngiltere'de görüşülen çevrim içi güvenlik yasa tasarısına göre sosyal medya şirketleri, yasa dışı paylaşımları kaldırma zorunluluğuna tabi olacak. Ayrıca, şirketler yıllık şeffaflık raporu yayımlama zorunluluğu da getirilecek.