Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Kamall'dan İsrail'e Silah İthalatına Karşı Çağrı

Prof. Syed Kamall, İngiltere'nin İsrail'e silah göndermemesi gerektiğini belirtti ve Batılı hükümetlerin ikiyüzlülüğüne dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:50

İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Kamall'dan İsrail'e Silah İthalatına Karşı Çağrı

İngiltere'den İsrail'e Silah İthalatına Eleştiri

İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi ve İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, ülkesinin İsrail'e silah ve ekipman sevkiyatını sonlandırmasını talep etti.

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nda Açıklamalar

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı vesilesiyle görüşlerini paylaşan Kamall, "İngiltere'den İsrail'e ekipman satışlarının durdurulmasını istiyorum," ifadesini kullandı. İngiltere'nin diğer ülkelere kıyasla İsrail'e daha az silah gönderdiğini savunan Kamall, burada bir tartışma yaşandığını dile getirdi.

Medya ve Siyasi Tartışmalar

Kamall, İngiltere medyası ve siyaseti içerisinde, Londra’nın İsrail'e olan silah sevkiyatlarını durdurma çağrısında bulunan birçok kişi olduğunu kaydetti. Ayrıca, Londra'nın bazı silahları göndermeme konusunda adımlar attığını belirterek, "Birçoğumuz daha da ileri gitmelerini isteriz ama bu, çoğulcu bir toplumda yapılması gereken bir tartışma," değerlendirmesinde bulundu.

Batılı Hükümetler Arasındaki İkilik

Kamall, Batılı hükümetlerin bazı diktatörleri ve liberalizm karşıtı rejimleri desteklediğini ifade ederek, "Batılı hükümetler arasında bir ikiyüzlülük olduğu açık," dedi. Demokrasiyi savunan hükümetlerin, demokrasi karşıtı güçleri eleştirme konusunda genellikle sessiz kaldığını sözlerine ekledi.

Gazze'deki İnsan Hakları İhlalleri

Kongre sırasında söz alan ILN Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, Gazze'deki insanların yaşama özgürlüğünün askerî güç kullanımıyla gasp edildiğini vurguladı. "Bu durum soykırım durdurulmalı. Barış bir an önce sağlanmalı," dedi. Salman, uluslararası hukukun çöküşünün temel sorun olduğunu ve bu sistemin etkinleştirilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Salman, Gazze'deki soykırıma karşı harekete geçme konusunda Batı'nın yanı sıra Arap ülkelerinin de eleştirilmesi gerektiğini belirterek, "İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi birçok Müslüman ülke, sorumluluklarını yerine getirmede başarısız," şeklinde konuştu.

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma...

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, İngiltere'nin İsrail politikası hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda...

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.