Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere, Kuzey Denizi'nde Yeni Petrol ve Gaz Lisansları Verecek

İngiltere, Kuzey Denizi'nde 100'den fazla yeni petrol ve gaz lisansı vereceğini duyurdu. Yeni lisanslarla üretimdeki düşüşün yavaşlatılması ve enerji güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 16:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiltere, Kuzey Denizi'nde Yeni Petrol ve Gaz Lisansları Verecek

İngiltere'nin Kuzey Denizi'nde 100'den fazla yeni petrol ve gaz lisansı vereceği duyuruldu

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İskoçya'daki Aberdeenshire'a yapacağı ziyaret sırasında enerji güvenliği ve bağımsızlığının önemini vurgulayacak.

Kuzey Denizi'nde 200 bin kişiyi istihdam eden petrol ve gaz endüstrisini destekleyen İngiliz hükümeti, Kuzey Denizi Dönüşüm Otoritesi (NSTA) ile ortak taahhütte bulunarak, bölgede 100'den fazla yeni petrol ve gaz lisansı verecek.

İngiltere'nin 2050'de net sıfır emisyona ulaştığında enerji talebinin yaklaşık yüzde 25'inin hala petrol ve gazdan karşılanması planlanırken, yeni lisanslarla üretimdeki düşüşün yavaşlatılması hedefleniyor.

İskoçya'nın Kuzey Doğu ve Humber Bölgeleri Karbon Yakalama ve Depolama Projelerine Ev Sahipliği Yapacak

İskoçya'nın kuzey doğu ve Humber bölgeleri, Birleşik Krallık'ın karbon yakalama ve depolama projeleri için seçilen lokasyonlar olacak. Bu projelerin toplamda 50 bin yeni istihdam oluşturması bekleniyor.

İngiltere Başbakanı Sunak, enerji güvenliğini güçlendirmenin ve temiz enerji sağlamanın önemine vurgu yaparak, enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmanın ve ekonomiyi büyütmenin önemini belirtti.

Birleşik Krallık Enerji Güvenliği Önemli Hale Geldi

Bakan Grant Shapps, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının enerji güvenliğini daha da önemli hale getirdiğini ifade ederek, Kuzey Denizi'nin enerji güvenliği planının merkezinde yer aldığını söyledi.