Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de Polis Şiddetine Havaalanında Cezai Soruşturma Başlatıldı

Manchester Havalimanı'nda bir polis memuruna yönelik cezai soruşturma, gözaltı sırasında yaşanan şiddet olayları ile başlatıldı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:41
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:41

İngiltere'de Polis Şiddetine Havaalanında Cezai Soruşturma Başlatıldı

İngiltere'de Polis Memuruna Cezai Soruşturma

23 Temmuz'da Manchester Havalimanı'nda gerçekleşen gözaltı sırasında, yerde yatan bir kişiye yüzüne ve kafasına tekme atan bir polis memuru hakkında cezai soruşturma başlatıldı. Bu olay, ülke genelinde büyük bir tepkiye neden oldu.

Bağımsız Soruşturma Ofisi Açıklama Yaptı

İngiltere’de polis teşkilatlarının eylemlerini denetlemekle görevli olan Bağımsız Polis Davranış Ofisi (IOPC), yaptığı açıklamada, polis memuruna mesleki standartları ihlal ettiği iddialarıyla disiplin tebligatı gönderildiğini bildirdi. Ancak bu tebligatın mutlak bir cezayla sonuçlanacağı anlamına gelmediği kaydedildi.

Toplumun Endişeleri ve Tepkileri

IOPC Bölge Direktörü Catherine Bates, olaya karışan kişilerle en kısa sürede görüşeceklerini ve süreç hakkında bilgi vereceklerini duyurdu. Bates, ailelerin barış mesajı göndermelerini istediğini vurguladı.

Olay görüntülerinin sosyal medyada yayımlanmasının ardından Müslümanların polis şiddetine maruz kalması, birçok sivil toplum kuruluşu ve tanınmış kişilerden tepki aldı. Manchester Polisi, olayın ardından söz konusu polis memurunun açığa alındığını belirtti.

Müvekkilinin Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Verildi

Polis şiddetine maruz kalan kişinin avukatı Ahmet Yakup, olay sonrasında yapılan tomografide müvekkilinin beyninde kist tespit edildiğini açıkladı. Bu durum, toplumda daha fazla endişeye yol açtı.