Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere Başbakanı Sunak Kaçaklara Gözdağı Verdi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yasa dışı göçmenleri ülkelerine veya güvenli bir ülkeye geri göndereceklerini açıkladı. Sunak, yaptığı konuşmada, yasa dışı göçle mücadele için hazırlanan 5 maddelik yeni planı anlattı. Sunak, Manş Denizi'ni geçen göçmenlerin İngiltere'de kalmasını engelleyecek bir yasanın çıkarılacağını kaydederek, "İngiltere’ye yasa dışı yollardan girenler burada kalamayacak. Ya kendi ülkenize ya da sığınma talebinizin değerlendirileceği güvenli bir ülkeye geri gönderileceksiniz." dedi.

Yayın Tarihi: 12.07.2023 10:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiltere Başbakanı Sunak Kaçaklara Gözdağı Verdi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yasa dışı göçmenleri ülkelerine veya güvenli bir ülkeye geri göndereceklerini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yasa dışı göçmenleri ülkelerine veya güvenli bir ülkeye geri göndereceklerini, sığınmacı başvurularını hızlandırmak için ek personel istihdam edeceklerini açıkladı. Sunak, yaptığı konuşmada, yasa dışı göçle mücadele için hazırlanan 5 maddelik yeni planı anlattı.

Yasa dışı göçle mücadele

"Buraya yasa dışı yollardan gelenlerin haksızlık yaptığını" söyleyen Sunak, güvenli ülkelerden gelip iltica sisteminde yer alanların da "haksızlık yaptığını" ifade etti.

Sunak, bu durumun halkın öfkesine neden olduğunu belirterek, küresel iltica sisteminin artık işlevsiz ve modası geçmiş olduğunu savundu.

Manş Denizi'ni geçen göçmenler

Sunak, Manş Denizi'ni geçen göçmenlerin İngiltere'de kalmasını engelleyecek bir yasanın çıkarılacağını kaydederek, "İngiltere’ye yasa dışı yollardan girenler burada kalamayacak. Ya kendi ülkenize ya da sığınma talebinizin değerlendirileceği güvenli bir ülkeye geri gönderileceksiniz." dedi.

Ülkeniz güvenli ise veya değilse

Başbakan Sunak sosyal medyada yayınlanan videosunda konu ilgili olarak şunları söyledi: "Ülkeniz güvenli ise veya değilse Ruanda gibi güvenli bir üçüncü ülke alternatifine hızla gönderileceksiniz. Ancak buraya yasadışı yollardan gelirseniz kalamayacaksınız, gözaltına alınacaksınız."

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak sınırlarını böyle savundu: "Yasadışı biçimde gelirseniz tutuklanır ve hızlı bir şekilde gönderilirsiniz"

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkeye girmeye çalışan kaçakları uyararak sınırlarını savundu. Sunak, "Yasadışı biçimde gelirseniz tutuklanır ve hızlı bir şekilde gönderilirsiniz" dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yasadışı göçmenleri İngiltere'ye gelmemeleri konusunda uyardı. Ülkesinin sınırlarını savunan Sunak yaptığı açıklamada çok net konuştu. İngiliz Başbakan şu ifadelerle kaçaklara gözdağı verdi: "Yasadışı biçimde gelirseniz burada kalamazsınız. Tutuklanır ve hızlı bir şekilde ya ülkenize ya da Ruanda gibi ülkelere gönderilirsiniz."