Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İncirin Cilde Faydaları

Doğanın bize sunduğu tatlı ve sağlıklı meyvelerden biri olan incir, cilt bakımında da harika sonuçlar verebilir. İncir, doğal şekerleri, lifleri, vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları ile cildinizi besleyebilir, koruyabilir, nemlendirebilir, gençleştirebilir ve parlatabilir. İşte, incirin cilde sağladığı bazı mucize etkileri…

Yayın Tarihi: 04.09.2023 01:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İncirin Cilde Faydaları

Cildi Serbest Radikallere Karşı Korur ve Gençleştirir

Doğal şekerleri, lifleri, vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları ile cildinizi besleyebilir, koruyabilir, nemlendirebilir, gençleştirebilir ve parlatabilir. İncirin antioksidan zenginliği, cildinizin daha genç ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunur.

Cildi Nemlendirir ve Kuruluğu Önler

İncirdeki doğal şekerler ve lifler, cildin su tutma kapasitesini artırarak cildi nemlendirir. İncirden yapılan maskeler veya cilt bakım ürünlerinde kullanılan incir özleri, cildinizdeki kuruluğu gidererek cildinizi yumuşatır ve canlandırır.

Cildi Besler ve Doğal İyileşmesini Destekler

İncir, A, K, E gibi vitaminler ile potasyum, magnezyum, demir gibi mineraller açısından zengindir. Bu vitaminler ve mineraller cildinizin ihtiyacı olan besinleri sağlar. Aynı zamanda cildin doğal iyileşme mekanizmalarını hızlandırarak leke ve sivilce izlerinin azalmasına yardımcı olur.

Cildi Ölü Hücrelerden Arındırır ve Pürüzsüzleştirir

İncirdeki alfa hidroksi asitler (AHA’lar), cildin en üst katmanındaki ölü hücreleri nazikçe soyarak cildi arındırır. Bu da cildin daha pürüzsüz, taze ve genç görünmesine katkıda bulunur.

Cildi Yatıştırır ve Hassas Ciltlere İyi Gelir

İncirdeki bileşikler, ciltteki iltihaplanmayı azaltarak cildi yatıştırır. Böylece daha sakin ve rahat bir cilde sahip olabilirsiniz.