Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İnatçı Öksürük Vakalarında Korkutan Artış

Son dönemlerde geçmeyen öksürük şikayetlerinde ciddi bir artış yaşanırken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayfun Çağlayan, bu öksürük tipine klasik öksürük ilaçlarının da yanıt vermediğini ifade ederek uyarılarda bulundu. Geçmeyen öksürük, halsizlik, kırıklık, boğazda yanma, kaşınma, geniz akıntısı, hırıltılı solunum gibi şikayetleriniz varsa mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurun. Ayrıca ev ve araba klimalarının mutlaka bakımının yapılması, bol sıvı alınması, buzlu su içilmemesi, aşırı sıcaklarda mümkün olduğu kadar dışarı çıkılmaması, sigara içilmemesi, ağır yağlı yemek ve kızartmalardan uzak durulmasının önemini belirtti.

Yayın Tarihi: 30.08.2023 12:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İnatçı Öksürük Vakalarında Korkutan Artış

Uzmanı Uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayfun Çağlayan, son dönemlerde geçmeyen öksürük şikayetlerinde ciddi bir artış yaşanırken, bu öksürük tipine klasik öksürük ilaçlarının da yanıt vermediğini ifade ederek uyarılarda bulundu.

Geçmeyen Öksürük Belirtileri

Geçmeyen öksürük, halsizlik, kırıklık, boğazda yanma, kaşınma, geniz akıntısı, hırıltılı solunum gibi şikayetleriniz varsa mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurun” dedi.

Alerjik Hassasiyet ve Öksürük

Son dönemde korona ve rhino virüs olmak üzere pek çok virüsün iç içe geçerek, kişinin havayollarında alerjik hassasiyete neden olduğunu belirten Dr. Çağlayan, toplu yerlerde çalışanlar ve çocukları okul çağında olan ebeveynlerde geceleri patlayan tarzda, uyutmayan, çok rahatsız edici öksürük şikayetlerinde artış görüldüğünü ifade etti.

Alerjik Hassasiyet ve Reflü

Dr. Çağlayan, inatçı öksürüklerin çoğunluğunun alerjik hassasiyete ve reflüye dayandığını ve mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Öksürük Tedavisi

Son zamanlarda inatçı öksürüğün tedavisinde ağırlıklı olarak alerji ve astım ilaçlarının etkili olduğuna değinen Dr. Çağlayan, bu ilaçların mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca ev ve araba klimalarının bakımının yapılması, bol sıvı alınması, aşırı sıcaklarda dışarı çıkılmaması, sigara içilmemesi, yağlı yemeklerden uzak durulması da önerildi.