Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

IMF ve FSB, Kripto Düzenlemesi için G20 Zirve Belgesini Ortaya Çıkardı

IMF ve FSB, G20 Zirvesi için kripto düzenlemesi hakkında bir belge yayınladı. Belge, kripto varlık faaliyetleri ve piyasalarının oluşturduğu riskleri ele almak için tavsiyeler ve standartlar içeriyor. Makalede, stablecoin'ler ve DeFi'nin finansal istikrar için bir tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Kripto firmaları ve topluluk, kripto dostu düzenlemelerin getirilmesini talep ediyor.

Yayın Tarihi: 07.09.2023 20:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

IMF ve FSB, Kripto Düzenlemesi için G20 Zirve Belgesini Ortaya Çıkardı

IMF ve FSB, Kripto Düzenlemesine İlişkin Tavsiyelerini Yayınladı

Dünya geneli kripto düzenlemesi için birtakım çalışmalar yapıyor. Banka ve kurumlar, regülasyon noktasında ince eleyip sık dokuyor. Son olarak IMF ve FSB’den yeni belge detayı geldi… Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Finansal İstikrar Kurulu (FSB), Perşembe günü kripto düzenlemesine yönelik politika önerileri ve standartlar hakkında bir belge yayınladı. G20 Başkanlığı Hindistan, IMF ve FSB'den kripto varlıklarını düzenlemeye yönelik ortak bir yaklaşım için politika ve düzenleyici çerçeveler geliştirmelerini istedi. Belge bu hafta G20 Zirvesi'nde tartışılacak.

G20'nin risk gözlemcisi Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF), G20 Zirvesi için küresel kripto düzenlemelerine ilişkin tavsiyeler üzerine bir belge yayınladı.

Bu, uluslararası kuruluşların kriptoyu düzenleme ve makroekonomik ve finansal istikrara yönelik risklerini en aza indirme çabalarının bir parçasıdır. IMF, kripto düzenlemeleriyle ilgili makroekonomik, yasal ve finansal bütünlük hususlarını özetledi. FSB ve standart belirleyici kurumlar (SSB'ler), finansal istikrar, finansal bütünlük, piyasa bütünlüğü, yatırımcının korunması, kripto varlıklardan kaynaklanan ihtiyatlılık ve diğer riskleri ele almak için tavsiyeler ve standartlar yayınladı. Açıklamada, toplu tavsiyeler, stablecoin'lerle ilişkili olanlar ve merkezi olmayan finans (DeFi) aracılığıyla yürütülenler de dahil olmak üzere, kripto varlık faaliyetleri ve piyasalarının oluşturduğu makroekonomik ve finansal istikrar risklerini ele alma konusunda yetkililere yardımcı olacak kapsamlı bir rehberlik sağlıyor.

Kripto, Stablecoin ve DeFi Hakkındaki Görüşler

Makale, stablecoin’leri ve DeFi’yi makroekonomik ve finansal istikrara yönelik bir tehdit olarak görmeye devam ediyor. Kriptonun, daha ucuz ve daha hızlı sınır ötesi ödemeler ve artan finansal katılım dahil olmak üzere daha önce iddia edilen faydaları kanıtlayamadığından bahsediyor. Kripto firmaları ve topluluk, düzenleyicileri kripto dostu düzenlemeler getirmeye çağırdı. Kripto, blockchain, Web3 ve diğer yenilikçi teknolojilerle ilgili inovasyonun artırılmasına yardımcı olacak. Kripto incelemeleri ve kısıtlamaları, Terra-Luna krizi ve geçen yıl FTX'in çöküşünden sonra yoğunlaştı. Sektör aynı zamanda yüksek enerji tüketimi nedeniyle de hedef alındı. Ancak sektör gelişmeye devam ediyor ve o zamandan beri işler büyük ölçüde değişti.