Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

IMF, Japonya'nın Yen'i Desteklemek İçin Müdahale Etme İhtiyacı Görmedi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Japonya'yı yen desteklemek için döviz piyasasına müdahale etmeye gerek olmadığını belirtti. IMF'nin Asya ve Pasifik Departmanı direktör yardımcısı Sanjaya Panth, döviz kurunun temel göstergeler tarafından yönlendirildiğini ve yenin faiz oranı farkları nedeniyle baskı altında kalmaya devam edeceğini söyledi. Panth ayrıca, Japonya'nın enflasyon görünümünde aşağı yönlü risklerin çok az olduğunu ve ekonominin tam kapasiteyle çalıştığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 12:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

IMF, Japonya'nın Yen'i Desteklemek İçin Müdahale Etme İhtiyacı Görmedi

IMF'nin Görüşü

Uluslararası Para Fonu (IMF), Japonya'yı yen desteklemek için döviz piyasasına müdahale etmeye zorlayacak hiçbir faktör görmediğini açıkladı. IMF'nin Asya ve Pasifik Departmanı direktör yardımcısı Sanjaya Panth, IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, döviz kurunun temel göstergeler tarafından yönlendirildiğini belirtti. Panth, faiz oranı farkları devam ettiği sürece yenin baskı altında kalacağını ifade etti. Ayrıca, IMF'nin müdahale ihtiyacını destekleyecek temel kriterleri görmediğini vurguladı.

Japonya'nın Enflasyon Görünümü

Panth, Japonya'nın yakın vadeli enflasyon görünümünde aşağı yönlü risklerden çok yukarı yönlü riskler olduğunu söyledi. Ekonomi tam kapasiteyle çalıştığı için fiyat artışlarının güçlü talepten kaynaklandığını belirtti.