Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İklim Yasası Nedir ve Neleri Kapsar?

İklim yasası, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için hazırlanmış bir yasadır. İklim yasası genellikle sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik hedefler, emisyon ticaret sistemi, emisyon azaltma projelerine destek, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik yatırımlar, iklim değişikliğine uyum için önlemler ve iklim değişikliğiyle ilgili bilgi ve farkındalık çalışmalarını içerir. İklim Kanunu, Türkiye'de 2023 yılında kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Kanun, Türkiye'nin 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmasını hedeflemektedir.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 22:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İklim Yasası Nedir ve Neleri Kapsar?

İklim Yasası Nedir?

İklim yasası, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için hazırlanmış bir yasadır. İklim değişikliği, dünyanın en acil sorunlarından biridir ve birçok olumsuz etkiye neden olmaktadır.

İklim Yasası Maddeleri Nelerdir?

İklim yasası genellikle sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik hedefler, emisyon ticaret sistemi, emisyon azaltma projelerine destek, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik yatırımlar, iklim değişikliğine uyum için önlemler ve iklim değişikliğiyle ilgili bilgi ve farkındalık çalışmalarını içerir.

İklim Yasası Onaylandı Mı?

İklim Kanunu, Türkiye'de 2023 yılında kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Kanun, Türkiye'nin 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmasını hedeflemektedir. Kanun, sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik hedefler, emisyon ticaret sistemi, emisyon azaltma projelerine destek, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik yatırımlar, iklim değişikliğine uyum için önlemler ve iklim değişikliğiyle ilgili bilgi ve farkındalık çalışmalarını içermektedir.