
İklim Değişikliği ve Su Sorunları
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, iklim değişikliği ve insan faaliyetlerinin su kaynaklarına olan etkilerini vurguladı.
Sempozyumun Önemi
Trakya Üniversitesi çatısı altında gerçekleştirilen "İklim Krizi ve Edirne Sempozyumu" sayesinde doğa ve ekoloji konularında farkındalık artırıldı.
Küresel Su Krizi ve Türkiye
Prof. Dr. Tan, “Dünya bugün benzeri görülmemiş bir su krizinin eşiğinde.” diyerek, iklim değişikliği, yanlış kentleşme ve aşırı doğal kaynak tüketiminin suyun kalitesini tehdit ettiğine dikkat çekti.
Tan, Türkiye'nin Akdeniz iklim kuşağında yer aldığını belirterek, ülkenin 2030 yılından itibaren su kıtlığı riskiyle karşı karşıya kalabileceğinin altını çizdi.
Koruma ve Tasarruf Önerileri
Su kaynaklarının korunması, tasarruf edilmesi ve sürdürülebilir politikaların geliştirilmesi konusunda çağrıda bulunan Tan, bu tehdidin Edirne'yi de kapsayabileceğini belirtti.
Duyarlılık ve İşbirliği Gerekliliği
Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, “İklim değişikliğinin etkilerinden en az etkilenmek için duyarlı olmalıyız.” diyerek, ortak çaba ve işbirliği çağrısı yaptı. Edirne Belediye Başkan Vekili Cenk Ergüden ve Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren de sempozyumda önemli mesajlar verdi.
Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde "İklim Krizi ve Edirne Sempozyumu" düzenlendi.
Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde "İklim Krizi ve Edirne Sempozyumu" düzenlendi.