Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İkinci El Araç Piyasasında Fiyatlar Düştü

Son dönemlerde ikinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk, araç fiyatlarında önemli bir düşüşe neden oldu. Her bir araçta yaklaşık yüzde 10 düşüş yaşandığını ifade eden Galerici Mehmet Şeyhanlıoğlu, fiyatların düşmesinin en büyük nedenin ise kredi faiz oranlarının olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 21:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İkinci El Araç Piyasasında Fiyatlar Düştü

Son dönemlerde ikinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk, araç fiyatlarında önemli bir düşüşe neden oldu.

Her bir araçta yaklaşık yüzde 10 düşüş yaşandığını ifade eden Galerici Mehmet Şeyhanlıoğlu, fiyatların düşmesinin en büyük nedenin ise kredi faiz oranlarının olduğunu belirtti. Özelikle araç almayı düşünen vatandaşlar için bir fırsat olduğunu söyleyen Şeyhanlıoğlu, “son üç yılda araç piyasasında ciddi bir yükseliş yaşandı ve neredeyse araç almak imkansızdı ama şu anda araç almanın tam zamanı” dedi.

“ARAÇ FİYATLARINDA ÖNEMLİ BİR DÜŞÜŞ YAŞANDI”

İkinci el araç piyasasında bir durgunluk yaşandığını söyleyen Mehmet Şeyhanlıoğlu; “Bunun başlıca sebebi faiz oranlarının artmasıdır. Ancak, araç almayı düşünen vatandaşlarımız için şu anda bir araç edinme fırsatı doğmuş durumda çünkü araç fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı” dedi.

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ AZALDI”

Faiz oranlarının yüksek olması araç piyasalarında durgunluğa neden olduğunu ifade eden Mehmet Şeyhanlıoğlu; “Vatandaşın alım gücünün azalması, araç pazarında durgunluğa neden oldu ve bu nedenle araç fiyatlarında yaklaşık olarak %10'luk bir düşüş gözlemliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“SON ÜÇ YILDA ARAÇ PİYASASINDA CİDDİ BİR YÜKSELİŞ YAŞANDI”

Nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, araç alımlarında takas yoluna gittiğini beyan eden Mehmet Şeyhanlıoğlu; “Ben bir galerici esnafı olarak, şu anda araç takasının büyük bir fırsat sunduğuna inanıyorum çünkü pandemi sonrası son üç yılda araç piyasasında ciddi bir yükseliş yaşandı ve neredeyse araç almak imkânsız hale gelmişti.” sözlerini sarf etti.

“ARAÇ ALMANIN TAM ZAMANI”

Araç fiyatlarındaki düşüşün araç almak için olumlu bir etki olduğunu ifade eden Mehmet Şeyhanlıoğlu; “Araç piyasasındaki bu düşüşün artık bir standardının oluştuğunu düşünüyorum. Yüzde 10’luk bir düşüş oldu bu da 1 milyonluk bir araçta 100 bin TL düşüş demek ciddi bir düşüş olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, vatandaşlarımıza şu anda araç almanın tam zamanı olduğunu söylüyorum ”dedi.