Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İki Kadına Önce Tecavüz Ettiler, Sonra Sokakta Çıplak Gezdirdiler!

Hindistan'ın Manipur eyaletinde iki kadına tecavüz edilip çıplak şekilde sokağa çıkarılması olayı büyük tepki çekti. Başbakan Modi olayı kınarken, polis tutuklamalar yaparak soruşturmayı sürdürdü. Yerli Kabile Liderleri Forumu ise köydeki kadınlara uygulanan vahşeti dile getirdi.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 12:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İki Kadına Önce Tecavüz Ettiler, Sonra Sokakta Çıplak Gezdirdiler!

İki Kadına Önce Tecavüz Ettiler, Sonra Sokakta Çıplak Gezdirdiler!

Hindistan'ın şiddet olaylarının sıklıkla yaşandığı kuzeydoğu eyaleti Manipur'da iki kadının bir kalabalık tarafından çıplak olarak teşhir edildiğini gösteren bir video Hindistan'da öfke yarattı. Polis, toplu tecavüz davası açtıklarını ve bir adamı tutukladıklarını, diğerlerinin de yakında tutuklanacağını söyledi.

Videoda kadınların bir grup erkek tarafından sürüklenip taciz edildikten sonra bir tarlaya itildikleri görülüyor.

Başbakan Narendra Modi olayın "Hindistan'ı utandırdığını" ve "hiçbir suçlunun bağışlanmayacağını" söyledi. Modi “ulusumuzu temin ederim ki, hukuk tüm gücüyle yoluna devam edecektir. Manipur'un kızlarının başına gelenler asla affedilemez," diyerek şiddetin başlamasından iki aydan fazla bir süre sonra Manipur konusundaki sessizliğini de bozmuş oldu. Yüksek Mahkeme de saldırıdan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Hindistan Başyargıcı DY Chandrachud, mahkemenin "videodan gerçekten rahatsız olduğunu" söyledi ve hükümetten harekete geçmesini istedi.

Polis, kadınlara yönelik saldırının 4 Mayıs'ta gerçekleştiğini ancak videonun sosyal medyada viral hale gelmesinin ardından bugün medyaya yansıdığını söyledi.

Federal hükümet tüm sosyal medya şirketlerinden videoyu platformlarından silmelerini istedi.

Öte yandan Yerli Kabile Liderleri Forumu yaptığı açıklamada, Kangpokpi bölgesindeki bir köyde Kuki-Zo kabile topluluğundan kadınlara karşı vahşet uygulandığını söyledi.

Ayrıca kadınların toplu tecavüze uğradığı da iddia edildi.