Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İki Başlı Yılan Doğdu: İlginç Bir Sürüngen Olayı

Sürüngen aşığı bir kişi, iki başlı olarak doğan evcil yılanını hayatta tutmak için elinden geleni yapacağına söz verdi. Yetiştirici Aden Johnson, ilk boğa yılanı yumurtası yumurtadan çıktığında şaşkına döndüğünü, bunlardan birinin alışılmadık derecede büyük ve iki başlı bir kabuktan çıktığını söyledi. İKİZ OLMASI GEREKİRKEN EMBRİYO BÖLÜNMEDİNadir görülen sürüngen, Temmuz ayında 100.000'de bir olasılıkla yumurtadan çıktı ve hâlâ güçlü durumda. Yavru yılanın ikiz olması gerekiyordu ama embriyo bölünmedi ve iki kafa ve bir gövde oluşmadı.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 16:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İki Başlı Yılan Doğdu: İlginç Bir Sürüngen Olayı

Sürüngen aşığı bir kişi, iki başlı olarak doğan evcil yılanını hayatta tutmak için elinden geleni yapacağına söz verdi.

Yetiştirici Aden Johnson, ilk boğa yılanı yumurtası yumurtadan çıktığında şaşkına döndüğünü, bunlardan birinin alışılmadık derecede büyük ve iki başlı bir kabuktan çıktığını söyledi. İKİZ OLMASI GEREKİRKEN EMBRİYO BÖLÜNMEDİNadir görülen sürüngen, Temmuz ayında 100.000'de bir olasılıkla yumurtadan çıktı ve hâlâ güçlü durumda. Yavru yılanın ikiz olması gerekiyordu ama embriyo bölünmedi ve iki kafa ve bir gövde oluşmadı.

"HAYATTA KALACAĞINDAN ŞÜPHELİYİM"

Wisconsin merkezli ADJexotics'i yöneten Aden, YouTube kanalında düzenli olarak güncellemeler yayınlıyor. Yeni evcil hayvanını ilk videolarından birinde tanıtırken şunları söyledi: "Canlı ve hareket ediyor, her iki kafası da nefes alıyor. Hayatta kalacağından şüpheliyim ama bir kafes kuracağız ve onu Bakalım bu adamı hayatta tutabilecek miyiz?" "HANGİ KAFANIN NE YAPTIĞINI BİLMİYORUM"Şöyle ekliyor: "Kuyruğunu tıngırdattığını görüyorsunuz, her iki kafası da canlı ve gördüğüm tek kıvrım omurgadaki kıvrım. Hareket etmede falan zorluk çekiyor. Hangi kafanın ne yaptığını bilmiyorum." "TISLIYOR VE SAVUNMA YAPIYOR"Yılan etrafta kıvranırken şöyle dedi: "Tıslıyor, savunma yapıyor, her iki kafası da iyi. İki başlı bir yılana aşık oldum, oldukça sağlıklı çıktı." KAFALAR VÜCUDU HAREKET ETTİRMEK İÇİN SAVAŞIYORLARVideonun ilerleyen kısımlarında yılan başlarının vücudu farklı şekillerde çekmeye çalıştığı görülüyor. Aden şunları ekliyor: "Bu onlar için büyük bir sorun gibi görünüyor, kıvrılıyorlar -bunun nörolojik bir durum mu olduğunu yoksa toparlanmaya çalışıp başaramadıklarını mı bilmiyorum - kafalar vücudu çalıştırmak için savaşıyor gibi görünüyor." "SAĞLIKLI GÖRÜNÜYORLAR" "Tepkisel görünüyorlar ve sağlıklı görünüyorlar; hayatta kalmalarını ne kadar istesem de, ne olursa olsun onlar için zorlu bir hayat olacakmış gibi hissediyorum." Dünyada çok az da olsa dünyaya gelen iki başlı yılanların ömrü, kısmen yeme güçlükleri nedeniyle daha kısa olma eğilimindedir. Dünyaya geldikten bikaç hafta belki ay sonra ölürler.