Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İhracatta Yeşil Dönüşüm: Yeni Destek Paketi 30 Temmuz'da Açıklanıyor

Ticaret Bakanlığı, ihracatı sürdürülebilir hale getirmek için hazırladığı yeni destek paketini tanıtacak.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 10:25
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 10:25

İhracatta Yeşil Dönüşüm: Yeni Destek Paketi 30 Temmuz'da Açıklanıyor

Yeşil Dönüşüm İçin Yeni Destek Paketi

Ticaret Bakanlığı, ihracatçılara küresel pazarlarda sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda uyum sağlama konusunda yardımcı olacak yeni bir destek paketini 30 Temmuz'da açıklayacak.

Responsible® Programı ile İlgili Detaylar

Bu destek paketi, Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği olarak adlandırılan Responsible® Programı çerçevesinde hayata geçirilecek. Türkiye'nin ekonomik yapısının temel taşını oluşturan ihracatın geleceğini etkileyecek bu projeyle, ihracatçı firmaların dönüşüm sürecinde yaşadığı zorlukların aşılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Küresel Pazarlarda Sürdürülebilirlik

Bakanlık, Türkiye'nin en önemli ticari partnerlerinden biri olan Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere, küresel pazarlarda değişen ticaret kurallarına uyum konusunda ihracatçılara rehberlik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda verilen destekle birlikte, firmaların Yeşil Mutabakat'a uyum süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

Lansman Etkinliği

Programın detayları, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla 30 Temmuz'da Bakanlıkta düzenlenecek olan Responsible® Programı Lansmanı etkinliğinde kamuoyuyla paylaşılacak.