Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İhracatın Finansmanı Buluşmaları İzmir'de Gerçekleştirildi

İhracatı Geliştirme AŞ'nin koordinasyonunda gerçekleşen İhracatın Finansmanı Buluşmaları etkinliği, İzmir'de 350'ye yakın ihracatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte ihracatçıların finansmana erişimde yaşadığı zorluklar ve sağlıklı finansmanın önemi vurgulandı. İGE'nin kefaletler sağlaması ve finansmana erişimi kolaylaştıran ürünleri tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 05:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İhracatın Finansmanı Buluşmaları İzmir'de Gerçekleştirildi

İhracatı Geliştirme AŞ'nin koordinasyonunda gerçekleşti

İhracatı Geliştirme AŞ'nin koordinasyonunda; Eximbank ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin desteğiyle Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi sponsorluğunda gerçekleşen İhracatın Finansmanı Buluşmaları etkinliği 350’ye yakın ihracatçının katılımıyla İzmir’de gerçekleştirildi.

İhracatçılar için sağlıklı finansmanın önemi vurgulandı

İhracatın hammadde temininden üretime, pazarlamadan lojistiğe, ihraç ürünlerinin tesliminden ihraç bedellerinin tahsilatına kadar rayında gitmesi ve ihracatın devamlılığı için sağlıklı finansmanın şart olduğu belirtildi.

İGE'nin rolü ve hedefleri

İhracatı Geliştirme AŞ Genel Müdürü Kasım Akdeniz, İGE'nin ihracata daha fazla kredi kullandırmak amacıyla kefaletler sağladığını ve finansmana erişim sürecinde kredi alanlar ile kredi verenlerin buluşma noktası olduğunu ifade etti.

İhracatçıların finansmana erişimde yaşadığı zorluklar

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, son dönemde ihracatçıların finansmana erişimde büyük güçlükler yaşadığını ve finansmanın ihracatın devamlılığı için önemli olduğunu vurguladı.

İGE'nin sunumları ve tanıtımları

Etkinlikte İGE, ihracatçıların bankalara erişimini kolaylaştıran İGE Kefalet Portalı'nı ve kredi başvuru süreçlerinde kullanabilecekleri İGE Kredi Notu ürününü tanıttı.