Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ihlamurun rengi böyleyse sakın içmeyin! Doğru ıhlamur demlemek için altın tüyolar…

Kış aylarında vazgeçilmez bir bitki çayı olan ıhlamur, soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar, boğaz ağrısı ve öksürük için sayısız fayda sunar. Ihlamurun faydalarından tam olarak yararlanabilmek için onu doğru şekilde tüketmek çok önemlidir. Ihlamurun mucizevi etkilerinden yararlanmak için onu doğru teknikle demlemek şarttır. Ihlamurun faydalarını ve etkilerini artırmak için çeşitli bitkilerle demlenebilir. Ihlamurun rengi kırmızıya dönerse artık onu içmeyin. Ihlamur çayının nasıl hazırlanacağını merak ediyorsanız, kaynatılması kesinlikle önerilmez. Bu yöntem aslında ıhlamurun polifenol içeriğini azaltarak tüm sağlık koruyucu etkisinin kaybolmasına neden olur. Bunun yerine, ıhlamur çiçeklerinin antioksidan kapasitesini korumak için en uygun aralık olan 80-90 santigrat derece sıcaklıktaki sıcak suda demlenmesi önerilir. Yararlı özelliklerini çıkarmak için 5-10 dakika demlenmesine izin verin.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 18:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ihlamurun rengi böyleyse sakın içmeyin! Doğru ıhlamur demlemek için altın tüyolar…

Ihlamurun rengi böyleyse sakın içmeyin! Doğru ıhlamur demlemek için altın tüyolar…

Kış aylarında vazgeçilmez bir bitki çayı olan ıhlamur, soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar, boğaz ağrısı ve öksürük için sayısız fayda sunar. Ancak ıhlamurun faydalarından tam olarak yararlanabilmek için onu doğru şekilde tüketmek çok önemlidir.

Kış ayları yaklaştıkça, üst solunum yolu hastalıkları daha yaygın hale geliyor. Pandeminin ardından ıhlamura olan ilgi daha da arttı, çünkü insanlar grip gibi salgın hastalıklara karşı bu asırlık mucizeye güvendiler. Ihlamurun mucizevi etkilerinden yararlanmak için onu doğru teknikle demlemek şarttır.

Sanılanın aksine ıhlamuru uzun süre kaynatmak, buharla birlikte tüm besin değerlerinin buharlaşmasına neden olur. Ayrıca yapraklar aşırı kaynatıldığında lezzetini kaybediyor ve acılaşıyor.

IHLAMURA BUNU EKLEYİNCE ETKİSİ 10 KAT ARTIYOR

Burun tıkanıklığını hafifletme ve boğazı yatıştırma özelliğiyle bilinen ıhlamur, güzel kokusuyla da hoş bir aroma sunar. Ihlamurun faydalarını ve etkilerini artırmak için çeşitli bitkilerle demlenebilir. Ancak ıhlamuru en iyi tamamlayan ve faydalarını artıran bitkinin kuşburnu olduğuna şüphe yoktur.

Kış aylarında sevilen bir tercih olan ıhlamur-kuşburnu çayı, hastalıklara karşı kalkan sağlıyor. Ihlamurun faydalı mineralleri ve kuşburnunun terletici özelliklerinin birleşimi, solunum yolu sorunlarının iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca kuşburnunun yüksek C vitamini ve antioksidan içeriği mikroplarla etkili bir şekilde mücadele etmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur-kuşburnu karışımı günde 1-2 bardak tüketilerek keyifle içilebilir.

Ihlamurun rengi kırmızıya dönerse artık onu içmeyin.

IHLAMURU KAYNATMAYIN DEMLEYİN

Ihlamur çayının nasıl hazırlanacağını merak ediyorsanız, kaynatılması kesinlikle önerilmez. Bu yöntem aslında ıhlamurun polifenol içeriğini azaltarak tüm sağlık koruyucu etkisinin kaybolmasına neden olur. Bunun yerine, ıhlamur çiçeklerinin antioksidan kapasitesini korumak için en uygun aralık olan 80-90 santigrat derece sıcaklıktaki sıcak suda demlenmesi önerilir. Yararlı özelliklerini çıkarmak için 5-10 dakika demlenmesine izin verin. Ihlamur çayınızın lezzetini artırmak için kişisel damak zevkinize göre çubuk tarçın, karanfil, limon veya bal gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Bir fincan ıhlamur çayı yapmak için, bir çay kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeği ve yaprağı karışımının üzerine bir bardak kaynar su dökün. İçmeden önce 10 dakika demlenmesini bekleyin.