Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye'nin Her Yerinden İncirlik Üssü'ne Yürüyeceklerini Açıkladı

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki olarak Türkiye'nin her yerinden İncirlik Üssü'ne yürüyeceklerini açıkladı. Yıldırım, cuma günü Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne yüz binlerce insanla yürüyüş başlatacaklarını belirtti. İHH Genel Başkanı, dünya halklarına da çağrıda bulunarak Siyonizm'e karşı birlik olunması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 17:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye'nin Her Yerinden İncirlik Üssü'ne Yürüyeceklerini Açıkladı

Yıldırım'dan Çağrı: Türk Halkı Yola Çıkın, İncirlik Üssü'ne Yürüyelim

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını durmaması halinde Türkiye'nin her yerinden İncirlik Üssü'ne yürüyeceklerini açıkladı. Yıldırım, cuma günü Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne yüz binlerce insanla yürüyüş başlatacaklarını belirtti. İHH Genel Başkanı, dünya halklarına da çağrıda bulunarak Siyonizm'e karşı birlik olunması gerektiğini vurguladı.

Yıldırım'ın Açıklamaları

Yıldırım, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki olarak Türkiye'nin her yerinden İncirlik Üssü'ne yürüyeceklerini duyurdu. Cuma günü başlatılacak olan yürüyüşe Türk halkını davet eden Yıldırım, İncirlik Üssü'nün etrafını kuşatarak tepkilerini göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, İsrail halkına da İsrail Başbakanı Netanyahu'yu iktidardan indirme çağrısı yaparak 3. Dünya Savaşı'nın yaklaştığını belirtti.

İncirlik Üssü'ne Yürüyüş Planı

Bülent Yıldırım, cuma günü binlerce araçla İncirlik Üssü'ne doğru yürüyüş başlatacaklarını söyledi. Türk halkına çağrıda bulunan Yıldırım, evlerinde durmamalarını ve çocukların ölümüne sessiz kalmamalarını istedi. Ayrıca, İncirlik ve Kürecik Üslerinin kapatılması için TBMM'ye çağrıda bulundu.