Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İğneada Sel Felaketi: Kameraların Çözülmesi Talep Ediliyor

İğneada'daki selde kaybedilenlerin yakınları, güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesini talep ediyor.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 16:41
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 16:41

İğneada Sel Felaketi: Kameraların Çözülmesi Talep Ediliyor

İğneada'daki Sel Felaketinin Ardından Yeni Gelişmeler

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, geçen yıl meydana gelen selde hayatını kaybeden kişilerin yakınları, ruhsatsız işletildiği belirlenen kamp alanındaki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini talep ediyor. 5 Eylül 2023'te Sisli Vadi bungalovlarının bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketiyle ilgili dava, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmekte.

Kamera Kayıtlarının Önemi

Ölenlerin yakınları olan Hüseyin Duman ve Safiye Yaşa, savcılığa verdikleri dilekçede, tesisteki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini ifade ettiler. Gazetecilere bir açıklamada bulunan Yaşa, "Mahkeme yargılama yapmadan bu kayıtların incelenmesini doğru bulmuyoruz," dedi.

Veri Kurtarma Çalışmaları

Yaşa, disk kayıtlarının çözümü için gerekli ekipmanın bulunması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti. "Veri kurtarma firmaları bu kayıtların kurtarılmasını sağlayabilir. Biz, 'veri firması savcının gözetiminde çalışsın' diyoruz ama mahkeme başkanı bunu kabul etmiyor," ifadelerini kullandı.

Adalet Talebi ve Takip Süreci

Yaşa, avukatların mahkeme başkanı ile görüşmeler yaptığını ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Suçluların adalet önünde gerekli cezayı almasını istediklerini ifade eden Yaşa, dosyaya HSYK müfettişleri atanması gerektiğinin altını çizdi.

Yaşamını Kaybedenler

Geçen yılki selde, kamp tesisinde konaklayan Rahile ve Ahmet Baki Şimşek ile Suna Duman, Ümit Solmaz, Selman ve Mihriban Bağış hayatını kaybetmişti.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, geçen yıl meydana gelen selde yıkılan...

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen kamp alanında hayatını kaybedenlerin yakınları, tesiste bulunan güvenlik kameraları kayıtlarının çözümlenmesini talep etti. Selde hayatını kaybedenlerin yakınları Hüseyin Duman ve Safiye Yaşa (Solda), cumhuriyet savcılığına dilekçe vererek kamera kayıtlarının çözümlenmesini istedi.