
Iğdırlılardan Anlamlı Kan Bağışı Kampanyası
Iğdır'da, "Kanımızla canımızla milletimizin emrindeyiz" sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü. Iğdır Valiliği öncülüğünde ve Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin tarihi esas alınarak 1071 ünite kan toplanması hedefleniyor.
Kampanya Detayları ve Katılım
Özellikle Zübeyde Hanım Bulvarı gibi kentin çeşitli noktalarında düzenlenen kampanya süresince, vatandaşlar yoğun ilgi göstererek uzun kuyruklar oluşturdu. Vali Ercan Turan'ın talimatları doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü gibi birçok kurum bir araya gelerek bu organizasyonu gerçekleştirdi. Kampanya toplamda 5 gün sürecek.
Vali Ercan Turan’a Göre Kan Bağışı Bir Sorumluluk
Vali Ercan Turan, yaptığı açıklamada kan bağışının sağlık yardımı olmanın ötesinde insani bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Ramazan sonrası vatandaşlardan yoğun bir talep aldıklarını belirten Turan, şunları ifade etti: "Bizler de bu talepler doğrultusunda tüm kurumlarımızı topladık ve böyle bir karar aldık. Katılımın yüksek olduğunu görüyoruz. İlerleyen günlerde hedefimiz inşallah 1071 ünite kanı bulmak."
Bağışçılardan Önemli Açıklamalar
Kampanyaya katılan Kübra Çakır ise kan bağışının hayat kurtardığını belirterek, "Kan vermek, insan hayatı kurtarmak demektir. Bizim de zaman zaman kendi yakınlarımızın kan bağışına ihtiyacı oluyor. Bu nedenle bugün burada kan verdiğim için çok mutluyum," dedi.
Iğdır Valiliği öncülüğünde "Kanımızla canımızla milletimizin emrindeyiz" sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyası ilgi gördü. Kampanyayla Malazgirt Meydan Muharebesi'nin tarihi esas alınarak 1071 ünite kan toplanması hedefleniyor.
Iğdır Valiliği öncülüğünde "Kanımızla canımızla milletimizin emrindeyiz" sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyası ilgi gördü. Kampanyayla Malazgirt Meydan Muharebesi'nin tarihi esas alınarak 1071 ünite kan toplanması hedefleniyor.