Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Iğdır'da Sıcaklardan Kaçış: Üçkaya Vadisi'nde Serinleme Fırsatı

Iğdır'da yaz sıcağından bunalanlar, Üçkaya Vadisi'nde bulunan derelerde serinliyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 15:46
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 15:46

Iğdır'da Sıcaklardan Kaçış: Üçkaya Vadisi'nde Serinleme Fırsatı

Iğdır'da Serinlemenin Yolu: Üçkaya Vadisi

Iğdır'da artan sıcaklıklar, vatandaşları serinlemenin yollarını aramaya yönlendirdi. Son günlerde kentte hava sıcaklığının 40 dereceyi bulmasıyla, Tuzluca ilçesindeki Üçkaya Vadisi, serinlemek isteyenler için ideal bir nokta haline geldi.

Üçkaya Derelerinde Doğa ile Buluşma

Merkeze yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Üçkaya köyünde, gençler derelerde serinlemenin yanı sıra, buradaki kilden doğal maskeler yaparak da eğlenceli vakit geçiriyorlar. Derelerde serinleyenler, hem doğanın tadını çıkarıyor hem de sağlıklarına katkı sağlıyor.

Doğanın Cennet Köşesi

İstanbul'dan Iğdır'a tatile gelen Settarcan Kıtay, "Köye geldik, burası gerçekten muhteşem bir doğa ve bir cennet. Derelerde hem serinliyoruz hem de cildimize faydalı kil maskesini uyguluyoruz. Buradaki doğal güzellikler çok mutluluk verici, herkesi köyümüze davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Anarcan Kıtay ise, "Sıcak yaz günlerinde şehirden kaçıp köyümüzde yüzme fırsatı buluyoruz. Iğdır yeşilliği az olan bir il olmasına rağmen, köyümüz oldukça yeşil. Bu doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isteyen herkes buraya gelmeli." dedi.