Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İGA İstanbul Havalimanı Sürdürülebilirlik Raporu

İGA İstanbul Havalimanı, sürdürülebilirlik çalışmaları ve başarıları hakkında detaylı bir rapor paylaştı. Havalimanının gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmalar ve ödüller bu raporda yer alıyor. Ayrıca, çevre dostu projeler ve toplumsal yatırımların etkisinin ölçüldüğü SROI raporu da yayınlandı.

Yayın Tarihi: 29.08.2023 15:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İGA İstanbul Havalimanı Sürdürülebilirlik Raporu

İGA İstanbul Havalimanı'nın Sürdürülebilirlik Çalışmaları

İGA İstanbul Havalimanı, gelecek kuşaklara karşı sorumluluk bilinciyle hareket ederek sorumlu tüketim ve yönetim anlayışıyla çalışmalarına yön veriyor. Raporda, havalimanının bu anlayış doğrultusundaki uygulamaları, başarıları ve gelecek hedefleri detaylı bir şekilde paylaşılıyor.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Destekleniyor

İGA İstanbul Havalimanı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na yönelik tüm paydaşlarıyla gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Rapor, İGA İstanbul Havalimanı'nın sürdürülebilirlik planlamasının önemli bir parçası olan 2030 hedefleriyle daha adil, sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya ve mobilite sektöründeki adımlarının ana hatlarını da çiziyor.

Mobilitenin Geleceği İçin Atılan Adımlar

İGA İstanbul Havalimanı'nın mobilitenin geleceği için yaptığı çalışmalar ve havacılık sektöründe elde ettiği başarılar bu dönemde önde gelen uluslararası kuruluşlar tarafından ödüllendirilmeye devam etti. Üç yıl üst üste “Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı” seçilen İGA İstanbul Havalimanı, Condé Nast Traveler okuyucuları tarafından da “Dünyanın En İyi Havalimanı” seçildi.

Çevrenin Bütünselliğini Koruma Odaklı Çalışmalar

İGA İstanbul Havalimanı, çevrenin bütünselliğini korumayı odak noktasına koyarak enerji ve operasyon verimliliği üzerine çalışmalar yürütmektedir. Büyük Veri Yönetimi ve Nesnelerin İnterneti çalışmalarıyla ACI tarafından verilen “Eco-Innovation” Ödülü'nün sahibi oldu. Ayrıca, havalimanı emisyonlarının azaltılması ve su tüketiminin geri kazanımı gibi çevre dostu projeler de hayata geçirildi.

Toplumsal Yatırımların Etkisinin Ölçülmesi

İGA İstanbul Havalimanı'nın toplumsal yatırımlarının etkisini ölçmek amacıyla Social Return on Investment - SROI (Yatırımın Sosyal Getirisi) Raporu yayınlandı. Analiz sonuçları, yapılan her 1 TL'lik yatırımın, programdaki paydaşlar için 5,6 TL değerinde sosyal etki yarattığını gösterdi.

Sürdürülebilirlik Vizyonu ve Hedefler

İGA İstanbul Havalimanı, sürdürülebilirlik vizyonu ve hedeflerini belirlemek için tüm birimleri temsil eden bir ekip ve danışmanlarla çalışmaktadır. Geleceğin mobilite yöntemlerini kullanarak farklı kültürleri buluşturmayı hedefleyen İGA, sürdürülebilirlik alanında liderlik etmeyi amaçlamaktadır.