Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

IFA 2023: Sürdürülebilirlik ve Teknoloji Fuarı

Sürdürebilirliğin ön plana çıktığı IFA 2023, 1-5 Eylül'de Almanya'nın Berlin şehrinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu yılın öne çıkanları arasında Sürdürülebilirlik Köyü, Robotlar Evi, Oyun ve Espor Arenası ve çok sayıda girişime ev sahipliği yapan IFA Next yer alıyor. Fuarda Liderler Zirvesi'nde sağlık için giyilebilir elektronikten araç içi elektronik sistemlere kadar teknolojinin hemen hemen her alanında büyük önem taşıyan çiplerin üretimi ve yapay zeka konuşulacak. Türkiye'den Vestel, Beko, Arzum ve Kumtel gibi 48 şirket yeni ürünleriyle fuarda yerini alacak.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 09:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

IFA 2023: Sürdürülebilirlik ve Teknoloji Fuarı

Sürdürebilirlikin Ön Planda Olduğu IFA 2023

Sürdürebilirliğin ön plana çıktığı IFA 2023, 1-5 Eylül'de Almanya'nın Berlin şehrinde ziyaretçilerini ağırlayacak. 48 ülkeden 2 binden fazla firmanın yeni teknoloji ürünlerini sergileyeceği fuarı 180 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu Yılın Öne Çıkanları

Bu yılın öne çıkanları arasında Sürdürülebilirlik Köyü, Robotlar Evi, Oyun ve Espor Arenası ve çok sayıda girişime ev sahipliği yapan IFA Next yer alıyor.

Liderler Zirvesi ve Teknolojinin Dönüştürücü Potansiyeli

Ayrıca fuarda Liderler Zirvesi'nde sağlık için giyilebilir elektronikten araç içi elektronik sistemlere kadar teknolojinin hemen hemen her alanında büyük önem taşıyan çiplerin üretimi ve yapay zeka konuşulacak. Zirvenin teknolojinin dönüştürücü potansiyeline, özellikle enerji dönüşümü ve döngüsel ekonominin daha geniş kabul görmesini nasıl teşvik edebileceğine ışık tutması bekleniyor.

Türk Şirketlerinin Katılımı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından IFA 2023'te, başta Çin ve Güney Kore olmak üzere Asyalı şirketlerin ağırlığı görülürken, fuarda Türk rüzgarı da esecek. Türkiye'den Vestel, Beko, Arzum ve Kumtel gibi 48 şirket yeni ürünleriyle fuarda yerini alacak. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de fuara katılan Türk şirketlerinin stantlarını fuarın ilk gününde ziyaret edecek.

En İnovatif Ürünlerin Sergileneceği Fuar

Dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılarla en inovatif ürünlerin sergileneceği fuara bu yıl, 48 farklı ülkeden 2 bin 59 müşterinin katılması bekleniyor. 144 ülkeden gelecek ziyaretçilerin ise 180 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yıl IFA'da ilk kez kurulan 'Sürdürülebilirlik Köyü' ile sürdürülebilirlik teması öne çıkarken, Liderler Zirvesi'nde yenilikçi yaklaşımların konuşulacağı ve Robotlar Evinde ise farklı robotların ziyaretçilere sergileneceği kaydediliyor.

IFA Almanya'nın Önemli Parçası

Geçtiğimiz yıl ticari ziyaretçilerin yüzde 90'ının tekrar fuara katıldığı etkinliğe bölgesel anlamda katılım yüzde 68 ile en fazla Avrupa ve İngiltere'den olurken; yüzde 18'i Asya ülkelerinden, yüzde 10'u ise Amerika'daki ülkelerden olmuştu. IFA Management Genel Müdürü Oliver Merlin yaptığı değerlendirmede, 'Böyle bir fuarın başında olmak hem ayrıcalık hem de bir sorumluluk. Almanya için IFA'nın ne kadar önemli olduğunu görünce hayrete düşüyorum. Bu onların çocukluklarının bir parçası. Ayrıca IFA, tüketici teknolojisi ve ev aletleri konusunda dünyanın en önemli fuarı. Satıcılar, alıcılar, üreticiler ve perakendeciler ciddi işler yapmak için bu fuara geliyor' dedi.

Liderler Zirvesi ve House of Robots

IFA'da startup'lar için de özel bir etkinlik düzenlenirken; IFA Next çatısı altında planlanan programa dünyanın dört bir yanından 400'den fazla startup'ın katılımı bekleniyor. Bu yıl fuarda öne çıkarılması gereken noktalardan birinin 'Liderler Zirvesi' olduğunu söyleyen Merlin, 'Bahsetmeye değer çok şey var ancak henüz bahsetmediğimiz 2 nokta çok önemli. Birincisi Liderler Zirvesi. İki tam gün boyunca sürecek bu programda teknoloji dünyasından inovatif fikirler paylaşılacak. Diğeri ise House of Robots (Robotlar Evi). Bu, dünyanın dört bir yanından önde gelen robotik tedarikçilerinin yer alacağı yepyeni bir deneyim olacak. Burada ziyaretçilere farklı robotları deneyimleme ve etkileşime geçme şansı sunulacak' bilgisini verdi.