Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İçişleri Bakanı Yerlikaya Rize'de Açılış Töreninde Konuştu

Bakan Yerlikaya, Rize'de düzenlenen açılış töreninde, devletin afetlerle mücadelesini ve yapılan konutları anlattı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 15:46
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 15:46

İçişleri Bakanı Yerlikaya Rize'de Açılış Töreninde Konuştu

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Rize Açılışında Mesajlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rize'de düzenlenen "Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış" töreninde konuştu. Bakan Yerlikaya, "Devletimiz, hiçbir zorlukta milletimizi yalnız bırakmamıştır." dedi.

Doğal Güzellikler ve Halkın Yanında Olma Gayesi

Yaşadığı coğrafyanın güzelliklerine vurgu yapan Yerlikaya, "Mavi ve yeşilin en güzel hali burada buluşuyor. Rize'nin eşsiz doğal güzelliklerinin içinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum," şeklinde konuştu.

AFAD'ın Rolü ve Yatırımlar

Bakan, AFAD'ın kuruluş amacına değinerek, "AFAD, zor günlerde vatandaşın yanındaki sıcak bir yuva olmaya devam ediyor. Son 15 yılda Karadeniz Bölgesi'ne 6 milyar lira destek sağlandı," açıklamasında bulundu. Rize'de 5 bin 106 konutun yapımının tamamlandığını belirten Yerlikaya, bu yıl 108 konutun anahtar tesliminin yapılacağını duyurdu.

Aşırı Yağışların Getirdiği Zorluklar

Geçtiğimiz yıl meydana gelen sel ve heyelan olaylarında 24 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bakan, hayatını kaybedenler için dua etti. “Hedefimiz krizleri yönetmek değil, afet risklerini yönetmektir,” ifadesini kullandı.

Gelecek Vizyonu ve Teşekkür

Yerlikaya, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla "afetlere karşı dirençli şehirler" inşa edeceklerini vurguladı. Ayrıca, konut projelerinde emek veren tüm kurumlara teşekkür etti.