
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Artvin'de
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Artvin'de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Vali Turan Ergün'ü makamında ziyaret eden Karaloğlu, daha sonra Vali ile birlikte Hayvanları Koruma Yasası üzerine düzenlenen toplantıya katıldı.
Hayvan Barınağı İncelemesi
Karaloğlu, Artvin Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile İl Özel İdaresi tarafından Bakırköy köyünde inşa edilen 50 dönümlük hayvan barınak inşaatında incelemelerde bulundu. Burada Belediye Başkanı Bilgehan Erdem ve diğer yetkililerden bilgi aldı.
Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik
Karaloğlu, Hayvanları Koruma Kanunu'nun Ağustos 2024'te değiştirildiğini, bu değişiklikle birlikte sahipsiz hayvanların toplanmasının ve rehabilite edilmesinin yanı sıra doğal yaşam alanlarında hayat sürmelerinin sağlanacağını belirtti. Ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, il özel idaresine sahip 51 ilin valisine yasanın uygulanması konusunda liderlik etmeleri için talimat verdiğini ifade etti.
Çözüme Yönelik Çalışmalar
Karaloğlu, "Esas sorumluluk belediyelerimizde ama valilerimiz illerde bu işe liderlik yapıyor. İllerdeki sahipsiz hayvanlar meselesini çözme konusunda Bakanımızın talimatı var. Biz de illeri gezerek, yerinde incelemelerde bulunuyoruz" diyerek, tespit ettikleri sorunlarla ilgili Ankara'da çözüm yolları arayacaklarını vurguladı.
Son olarak, Karaloğlu, Artvin'de önemli bir gelişme kaydedildiğini, en yakın zamanda şehirde ve köylerde yaşayan vatandaşlarla sahipsiz hayvan sorununda büyük bir rahatlama sağlanacağını dile getirdi.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu (sol 5), Artvin'deki programları kapsamında Vali Turan Ergün'ü (sol 4) makamında ziyaret etti. Karaloğlu, ardından Valilik Salonu'nda Hayvanları Koruma Yasası kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu (sol 5), Artvin'deki programları kapsamında Vali Turan Ergün'ü (sol 4) makamında ziyaret etti. Karaloğlu, ardından Valilik Salonu'nda Hayvanları Koruma Yasası kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.