Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hyaluronik Asit Kullanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Hyaluronik asit cildin nemini koruyan ve onaran doğal bir moleküldür. Cilt bakımında kullanılan diğer içeriklerle bir arada kullanılmaması gereken içerikler arasında glikolik asit, salisilik asit, retinol, C vitamini, azelaik asit bulunur.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 17:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hyaluronik Asit Kullanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Hyaluronik Asit Nedir?

Hyaluronik asit, cildin nemini koruyan ve onaran doğal bir moleküldür. Ciltte büyük miktarlarda bulunur ve nemlendirici özellikleriyle bilinir. Hyaluronik asit içeren ürünler, cildin nemini korur ve ciltteki esnekliği artırır.

Hyaluronik Asit Kullanmanın Faydaları

Hyaluronik asit, cildin nemini korumanın yanı sıra, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır, cilt elastikiyetini artırır ve genç bir cilt sağlar. Her cilt tipi için uygundur ve yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Hyaluronik Asit Nasıl Kullanılır?

Hyaluronik asit içeren ürünler genellikle serum formunda bulunur ve yüz temizlendikten sonra ve nemlendirici uygulanmadan önce kullanılır. Tıkayıcı bir bileşenle birleştirilen hyaluronik asit içeren nemlendiriciler tercih edilmelidir.

Hyaluronik Asit Yan Etkileri

Hyaluronik asit genellikle güvenli bir içeriktir, ancak bazı kişilerde intolerans reaksiyonlarına neden olabilir. Ciltte yanma veya kızarıklık fark ederseniz, hyaluronik asit içeren ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

Cilt Bakımında Bir Arada Kullanılmaması Gereken İçerikler

Cilt bakımında bazı içerikler bir arada kullanıldığında cilt hassasiyetine ve tahrişe neden olabilir. Özellikle glikolik asit ve salisilik asit, retinol ve C vitamini, azelaik asit ve C vitamini, retinol ve salisilik asit, C vitamini ve glikolik asit bir arada kullanılmamalıdır.