Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hunza Türkleri: Ölümsüzlük İksiri İçmişler!

Bilim insanları, Hunza Türklerinin 110 ve 120 yaşlarına kadar sağlıkla yaşadıklarını ve hiç kansere ve hastalıklara yakalanmadıklarını açıkladı. Dağlarda yaşayan Hunza Türkleri organik beslenme, temiz hava, güne erken başlama ve baharat kullanımı gibi faktörlerin sağlıklarını olumlu etkilediğini belirtti.

Yayın Tarihi: 08.09.2023 19:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hunza Türkleri: Ölümsüzlük İksiri İçmişler!

Hunza Türkleri adeta ölümsüzlük iksiri içmişler!

Bilim insanları bile 110 ve 120 yaşlarına kadar yaşayan Hunza Türklerini şaşkınlıkla inceledi. Çin ve Afganistan sınırında Pakistan'ın Keşmir şehrinin Hunza dağlarında yaşayan bu Türkler ilk Asya Türkleri ırklarındandır.

PEKİ HUNZA TÜRKLERİ 120 YIL BOYUNCA NASIL SAĞLIKLA YAŞIYOR?

Bilim insanları en gencinin 110 yılında en yaşlısının ise 120 yaşında vefat ettiği Hunza Türklerinin hiç kansere ve hastalıklara yakalanmadığını açıkladı. Dağlarda yaşayan bu topluluk adeta organik besleniyor. İlk ata tohumlarına sahip olan Hunza Türkleri, sebzeleri genellikle kurutarak tüketiyorlar. Hayvancılık ve tarımla ilgilenen Hunza Türkleri adeta temiz dağ havası soluduklarından akciğerleri oldukça temiz çıktı. Bilim insanları Hunza Türklerinin günün ilk ışıklarında güne başlamaları teknolojiden uzak kalmaları sağlıklarını olumlu etkilediklerini de ayrıca belirtti. Orta Asya da yaşarken Çin baskısıyla dağlara yerleşen Hunza Türkleri burada yüzyıllardır yaşamlarını sürdürüyorlar. Kendi yetiştirdikleri besinlerden ziyade kendi yetiştirdikleri hayvanların etlerini de kurutarak tüketiyor. Hunza Türkleri yemeklerinde sık sık baharat kullanır. Özellikle antioksidan bakımından zengin kimyon ve karabiber bu baharatların başını çekiyor. Kemik güçlerini ise kış aylarında bol bol tükettikleri ördek kaz etlerine borçlular. Normal bir tavuktan 20 kat daha proteine sahip olan bu kümes hayvanlarını da yine kendileri yetiştiriyor. 120 yaşındaki kişilerin ortalama 80-90 yaşlarında görülmesi de bu sağlıklı yaşam düzenine bağlı geliştiği yine bilim insanları tarafından açıklandı.