Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hunter Biden'a Federal Suçlamalar Yöneltildi

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’a federal suçlamalar yöneltildi. ABD’nin Delaware eyaletindeki ABD Bölge Mahkemesine Özel Yetkili Savcı David Weiss tarafından sunulan iddianame ile Hunter Biden, federal düzeyde ateşli silah satın alırken üç kez yalan söylemekle suçlandı. İddianamede, Hunter Biden’ın Ekim 2018'de Delaware'deki bir silah mağazasından Colt Cobra model bir silah satın aldığı sırada federal olarak doldurulması zorunlu olan formlarda uyuşturucu kullanıcısı olduğu hakkında yalan söylediği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 00:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hunter Biden'a Federal Suçlamalar Yöneltildi

Ozel savci David Weiss'in Hunter Biden hakkında hazırladığı iddianame açıklandı

İddianemede Hunter Biden'a, ikisi 2018'de ateşli silahı satın alırken yanlış beyanda bulunmak, biri de uyuşturucu bağımlısıyken yasadışı bir şekilde ateşli silaha sahip olmak üzerine toplam üç suçlama yöneltilmiş.

ABD'de federal yasalarına göre, silah satın alımı başvuru formunda yalan beyanda bulunmak veya uyuşturucu kullanıcısı olarak ateşli silah bulundurmak suç kabul ediliyor.

Savcılarla Anlaşma Yapmıştı

Hunter Biden'ın federal gelir vergisini ödememek ve yasa dışı şekilde silah bulundurmak suçlamalarıyla ilgili savcılarla anlaşma yaptığı ve suçunu kabul edeceği bildirilmişti.

Ancak hakim, vergi suçları ve silah ruhsatıyla ilgili suçun bağlantısıyla ilgili endişelerini dile getirerek anlaşmayı onaylamamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'a federal suçlamalar yöneltildi

ABD'nin Delaware eyaletindeki ABD Bölge Mahkemesine Özel Yetkili Savcı David Weiss tarafından sunulan iddianame ile Hunter Biden, federal düzeyde ateşli silah satın alırken üç kez yalan söylemekle suçlandı.

ABD federal yasalarına göre, uyuşturucu kullanıcısıyken bu tür belgeler üzerinde yalan söylemek veya ateşli silah bulundurmak suç olarak tanımlanıyor.

Biden ve Savcılar Arasındaki Savunma Anlaşma Başarısız Oldu

Geçtiğimiz Temmuz ayında Hunter Biden, vergilerini zamanında ödemediği için suçlanacağı ve yasadışı ateşli silah bulundurduğunu itiraf edeceği bir savunma anlaşması başarısız oldu.

Söz konusu suçlamaların ardından ABD'de ilk kez görevdeki bir başkanın çocuğu cezai kovuşturmaya tabi oldu.

Biden Hakkında Azil Soruşturması Açılmıştı

ABD Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Kevin McCarthy, Başkan Biden hakkında resmi bir azil soruşturması açılması çağrısında bulundu.

Soruşturmanın Biden hakkındaki “görevi kötüye kullanma, adaleti engelleme ve yolsuzluk” iddialarına odaklanacağı belirtildi.