Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hollywood'da Yazarlar ve Oyuncuların Aynı Anda Grev Yaptığı İlk Defa Gerçekleşti

Hollywood'da yazarlar ve oyuncuların aynı anda grev yapması, sektörde büyük bir değişikliğe neden oldu. Yapay zeka teknolojisinin senaryoları yazabilmesi ve sahneleri üretebilmesi, tartışmalara yol açtı. Netflix'in 900 bin dolarlık yapay zeka ürün yöneticisi iş ilanı ise tepkilere neden oldu. Oyuncular, grevleriyle ücret sorunlarına dikkat çekerken, Disney CEO'sunun eleştirileri de gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 16:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hollywood'da Yazarlar ve Oyuncuların Aynı Anda Grev Yaptığı İlk Defa Gerçekleşti

Hollywood'da Yazarlar ve Oyuncuların Aynı Anda Grev Yaptığı İlk Defa Gerçekleşti

Bir süredir pek çok film ya da dizi projesi yazarların grevi nedeniyle erteleniyor, gösterim tarihleri sık sık değişikliğe uğruyor. Bu greve geçtiğimiz günlerde oyuncuların grevi de eklenince Hollywood, 1960’tan beri tanık olmadığı bir durumla karşılaşmış oldu; yazarlar ve oyuncular aynı anda greve başladı.

BLACK MIRROR BÖLÜMÜ GİBİ

Senaryoların yapay zekâ ile yazılabilecek olması tartışma yaratırken, bir de yapay zekâ ile üretilebilecek sahneler gündeme oturdu. Özellikle de Black Mirror’ın son sezonunun ilk bölümü “Joan Is Awful”a benzetilen durum, (Streamberry isimli akış platformu, oyuncuların görüntülerini yapay zekâyla birleştirerek çekimlere devam edebiliyor) oyuncuları bir ya da iki gün çalıştırıp görüntülerini aldıktan sonra senelerce onları yapay zekâ ile kullanabileceklerini gösteriyor.

TEPKİ ÇEKEN HAMLE: 900 BİN DOLARLIK İŞ İLANI

Tüm bu olan bitene rağmen Netflix, yayınladığı bir iş ilanıyla dikkat çekti. Akış platformu, 900 bin dolarlık bir maaşa yapay zekâ ürün yöneticisi aradığını duyurdu.

OYUNCULAR TEPKİLİ

Grev başladığından bu yana pek çok ünlü isim haklarını korumak için destek oluyor. Matilda’nın çocuk yıldızı Mara Wilson, romantik komedi yıldızı John Cusack ve This Is Us’tan Mandy Moore gibi pek çok oyuncu, grevin önemini vurgulamak için yaşadıkları ödeme sorunlarını paylaştılar.

DISNEY CEO’SU: “GERÇEKÇİ DEĞİL”

13 Temmuz’da grev eylemi emrinin verilmesinden saatler önce Disney CEO’su Bob Iger ise grev durumunun kendisini çok rahatsız ettiğini söyleyerek kararı eleştirdi: “Bu kesintiye katkıda bulunmak için dünyanın en kötü zamanı. Gerçekçi olmayan bir beklenti düzeyi var.”