Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hollywood Yıldızlarından Biden'a 'Gazze' Çağrısı

Hollywood'un ünlü isimleri, Gazze'de katliam yapan İsrail'e desteğini açıkça gösteren ABD Başkanı Biden'a hitaben bir mektup yayımladı. Cate Blanchett, Joaquin Phoenix ve Susan Sarandon gibi isimlerin imzaladığı mektupta Biden'dan, İsrail'in Hamas'la savaşında ateşkes çağrısında bulunması istenirken, 'İnancı ya da etnik kökeni ne olursa olsun tüm yaşamların kutsal olduğuna inanıyor ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz' ifadelerine yer verildi.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 10:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hollywood Yıldızlarından Biden'a 'Gazze' Çağrısı

Hollywood yıldızlarından Biden'a 'Gazze' çağrısı: Katliama göz yummayın

Hollywood'un ünlü isimleri, Gazze'de katliam yapan İsrail'e desteğini açıkça gösteren ABD Başkanı Biden'a hitaben bir mektup yayımladı. Cate Blanchett, Joaquin Phoenix ve Susan Sarandon gibi isimlerin imzaladığı mektupta Biden'dan, İsrail'in Hamas'la savaşında ateşkes çağrısında bulunması istenirken, 'İnancı ya da etnik kökeni ne olursa olsun tüm yaşamların kutsal olduğuna inanıyor ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz' ifadelerine yer verildi. İsrail-Hamas çatışmaları sürerken Gazze'deki can kaybı 4 bini aştı. İsrail, kente adeta ölüm yağdırırken, Hollywood'un ünlü isimleri de ABD Başkanı Joe Biden'ı İsrail'in Hamas'la savaşında ateşkes çağrısında bulunmaya davet etti.

Joaquin Phoenix, Cate Blanchett

'Tüm yaşamların kutsal olduğuna inanıyoruz'

Artists4ceasefire.org tarafından organize edilen mektupta ünlüler, 'ABD Başkanı olarak sizden, bir can daha yitirilmeden Gazze ve İsrail'de derhal gerilimi düşürme ve ateşkes çağrısında bulunmanızı istiyoruz' denildi. Mektupta, 'Son bir buçuk haftada 5 binden fazla insan öldürüldü - vicdan sahibi her insan bu rakamın felaket olduğunu bilir. İnancı ya da etnik kökeni ne olursa olsun tüm yaşamların kutsal olduğuna inanıyor ve Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesini kınıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Mark Ruffalo, Susan Sarandon

'Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur'

Mektupta, 'Yönetiminizi ve tüm dünya liderlerini Kutsal Topraklar'daki tüm yaşamları onurlandırmaya ve gecikmeksizin ateşkes çağrısında bulunmaya çağırıyoruz. Hayat kurtarmak ahlaki bir zorunluluktur' vurgusu yapıldı.

Mektubu imzalayan 70'den fazla kişi arasında Jessica Chastain, Kristen Stewart, Jeremy Strong, Mark Ruffalo ve Quinta Brunson gibi isimler de yer alıyor.