Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hollywood Yıldızları ve Sporcular Alpine Formula 1 Takımının Yeni Yatırımcıları Oldu

Hollywood'un ünlü isimleri ve İngiliz ekibi Wrexham'ın sahibi Ryan Reynolds ve Rob McElhenney ile birlikte Michael B Jordan'ın yer aldığı Otro Capital aracılığıyla çok sayıda sporcu Formula 1 takımlarından Alpine ortak oldu. Haziran ayında Otro Capital, takımın %24'lük hissesini satın aldığı duyuruldu. NFL takımlarından Kansas City Chiefs'in yıldız isimleri Patrick Mahomes ve Travis Kelce, hisse alan isimlerden oldu. İki isme ek olarak bugün Juan Mata, Trent Alexander Arnold, Anthony Joshua, Alexander Zverev ve Rory McIlroy'un Formula 1 ekibinin yeni yatırımcıları olduğu duyuruldu. 5 ismin 200 milyon euroluk bir yatırıma ortak olduğu ifade edildi. Şu anki değeri 900 milyon dolar olan Alpine'in değerinin bu yatırımlarla artması bekleniyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Juan Mata şunları söyledi, 'Sporun büyümesine büyük bir inancım var ve Alpine bunun için doğru adres.'

Yayın Tarihi: 18.10.2023 01:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hollywood Yıldızları ve Sporcular Alpine Formula 1 Takımının Yeni Yatırımcıları Oldu

Hollywood Yıldızları ve Sporcular Alpine Formula 1 Takımının Yeni Yatırımcıları Oldu

Hollywood'un ünlü isimleri ve İngiliz ekibi Wrexham'ın sahibi Ryan Reynolds ve Rob McElhenney ile birlikte Michael B Jordan'ın yer aldığı Otro Capital aracılığıyla çok sayıda sporcu Formula 1 takımlarından Alpine ortak oldu.

Haziran ayında Otro Capital, takımın %24'lük hissesini satın aldığı duyuruldu. NFL takımlarından Kansas City Chiefs'in yıldız isimleri Patrick Mahomes ve Travis Kelce, hisse alan isimlerden oldu. İki isme ek olarak bugün Juan Mata, Trent Alexander Arnold, Anthony Joshua, Alexander Zverev ve Rory McIlroy'un Formula 1 ekibinin yeni yatırımcıları olduğu duyuruldu. 5 ismin 200 milyon euroluk bir yatırıma ortak olduğu ifade edildi. Şu anki değeri 900 milyon dolar olan Alpine'in değerinin bu yatırımlarla artması bekleniyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Juan Mata şunları söyledi, 'Sporun büyümesine büyük bir inancım var ve Alpine bunun için doğru adres.'

Fransız ekip, dört ay önce Hollywood oyuncuları Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'in takımın %24'lük hissesi için 200 milyon dolarlık bir meblağ ödediğini duyurmuştu. Anlaşmayı düzenleyen konsorsiyumun bir parçası olan Otro Capital'e yeni ünlü isimler eklendi. En dikkat çeken isimler ise, NFL ekiplerinden olan Kansas City'nin oyuncuları Mahomes ve Kelce oldu. Kelce pop yıldızı Taylor Swift ile olan ilişkisinin ardından son haftaların konuşan isimlerinden biri oldu. Listede ünlü golfçü Rory McIlroy, boksör Anthony Joshua ve Liverpool'un yıldızı Trent Alexander-Arnold bulunuyor. Ayrıca listede geçtiğimiz yıl Galatasaray'da futbol oynayan Juan Mata da bulunuyor. Alpine'e göre konsorsiyumun Alpine üzerindeki hisseleri yeni yatırımcılara rağmen artmayacak. Yapılan anlaşma Alpine F1 için marka bilinirliğini artırmak ve Otro Capital'in medya, sponsorluk, biletleme, ağırlama, lisanslama ve mağazacılık gibi alanlara olabilecek katkıları için yapıldı. Listede yer alan ünlüler arasında Formula 1'e en büyük ilgiyi daha önce paddock'ta birçok kez gördüğümüz Trent Alexander-Arnold gösteriyor. Liverpool'un sağ beki Arnold, 'Kardeşim Tyler ile birlikte Alpine F1'e yatırımcı olarak Otro Capital grubuna katılmaktan dolayı heyecanlıyım. Formula 1 yarışlarına bir taraftar olarak katıldığım için paddock'taki yüksek baskı içeren ortamı seviyorum. Alpine takımının ne kadar etkileyici olduğunu doğrudan gözlemleme şansım oldu.' dedi.