Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hollanda'da PEGIDA Lideri Edwin Wagensveld'ın Kuran-ı Kerim Yakma Girişimi Engellendi

Hollanda'da ırkçı ve aşırı sağcı PEGIDA hareketi lideri Edwin Wagensveld'ın Kuran-ı Kerim yakma girişimi, bir genç tarafından engellendi. Olay anı cep telefonuyla kaydedildi. Wagensveld daha önce de polis korumasında Kuran-ı Kerim'i yırtmıştı.

Yayın Tarihi: 06.10.2023 21:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hollanda'da PEGIDA Lideri Edwin Wagensveld'ın Kuran-ı Kerim Yakma Girişimi Engellendi

Hollanda'da PEGIDA Lideri Edwin Wagensveld'ın Kuran-ı Kerim Yakma Girişimi Engellendi

Hollanda'da ırkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Kuran-ı Kerim yakma provokasyonu gerçekleştirmek istedi. Ancak bir genç, yakılmak istenen Kuran-ı Kerim'i elinden alarak olayın son bulmasını sağladı. İşte o anlar...

PEGIDA lideri Edwin Wagensveld'ın Hollanda'daki Kuran-ı Kerim yakma girişimi bir gencin araya girmesiyle son buldu. Hollanda'da ırkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Kuran-ı Kerim yakma provokasyonu gerçekleştirmek istedi. ELİNDEN ALDI O sırada Hollanda polisleri de Wagensveld'i korumak için orada bulunurken bir genç, yakılmak istenen Kuran-ı Kerim'i almayı başararak uzaklaştı. O anlar cep telefonuyla kaydedildi.

DAHA ÖNCE POLİS KORUMASINDA KUR'AN-I KERİM YIRTMIŞTI Wagensveld, 22 Ocak'ta Lahey kentinde geçici Hollanda parlamento binası önünde polis korumasında, 13 Şubat'ta ise Utrecht kentinde tek başına yaptığı gösteride Kur'an-ı Kerim yırtmıştı. Benzer şekilde 22 Ekim 2022'de Rotterdam'da Kur'an-ı Kerim yakmayı planlayan PEGİDA'nın eylemi, Wagensveld'in gözaltına alınmasıyla başlamadan bitmişti.