Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hollanda, Sığınmacılar İçin Yolcu Gemisini Barınma Merkezine Dönüştürdü

Hollanda hükümeti, sığınma başvurusu kabul edilen kişilerin geçici olarak yolcu gemilerinde barındırılmasına karar verdi. Ülkedeki barınma sorunu nedeniyle oturma hakkı verilen 300 sığınmacı, Ocean Majesty adlı lüks yolcu gemisine yerleştirilecek. Ancak gemideki yüzme havuzu, alışveriş merkezi ve barlar mültecilere kapalı olacak.

Yayın Tarihi: 12.08.2023 00:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hollanda, Sığınmacılar İçin Yolcu Gemisini Barınma Merkezine Dönüştürdü

İngiltere’den sonra Hollanda... Yolcu gemisinin lüks bölümleri kapatıldı

Hollanda hükümeti, sığınma başvurusu kabul edilen kişilerin geçici olarak yolcu gemilerinde barındırılmasına karar vermişti. 'Ocean Majesty' sığınmacılar için 'barınma merkezine' dönüştürüldü. Ülkedeki barınma sorunu nedeniyle oturma hakkı verilen 300 sığınmacı, Ocean Majesty adlı lüks yolcu gemisine yerleştirilecek. Ancak gemideki yüzme havuzu, alışveriş merkezi ve barlar mültecilere kapalı olacak.

Hollanda’da son yıllarda, sosyal konutların talebi karşılayamaması nedeniyle çok sayıda sığınmacı iltica merkezlerinde kalıyor. Bu nedenle hükümet, sığınma başvurusu kabul edilen kişilerin, geçici olarak lüks yolcu gemilerinde barındırılmasına karar verdi. Oturma izni verilen 300 yeni sığınmacıya ev sahipliği yapacak olan Ocean Majesty adlı yolcu yolcu gemisi, Amsterdam yakınlarındaki Velsen limanına demirledi. Sığınmacı Kabul Merkezi Ajansı’na (COA) göre, gemi Ağustos ayı sonundan itibaren sığınmacıları kabul etmeye başlayacak. Toplam 300 sığınmacının barınacağı lüks yolcu gemisi, 2024 yılı sonuna kadar Velsen limanında demirli olacak.

'Burası bir tatil beldesi değil'

Yaklaşık 50 yaşında olan 135 metre uzunluğundaki Ocean Majesty adlı gemi, çoğunlukla Alman turistlere hizmet veriyordu. Yüzme havuzu, barlar ve alışveriş merkezi gibi çok sayıda lükse sahip gemide, bu olanaklar, sığınmacılar için geçerli olmayacak. COA sözcüsü, lüks altyapının kapatılacağını vurgulayarak, 'Burası bir tatil beldesi değil. Kabul merkezlerinin dolu olması nedeniyle konaklama yeri' dedi.