Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hızlı Yaşlandığınızı Gösteren 8 İşaret

Yüzde meydana gelen küçük şişliklere milia denir. Dudakların incelmesinin asıl nedeni kolajen azalmasından kaynaklıdır. Cildinizin ince olması durumunda kolayca morarabilirsiniz. Sert ve kuru bir cilt yapısına sahipseniz sık sık nemlendirmeniz gerekir. Göz kapaklarınızın sarkması gözlerinizi ovuşturmak veya lens kullanmakla ilişkilendirilebilir. Burun ucunuzun düşmesi güneşe maruz kalmaktan kaynaklanabilir. Kırmızı benler genellikle güneşe uzun süre maruz kalındığında ortaya çıkar. Göz altı torbalarının oluşmasının nedenleri arasında uykusuzluk ve tuzlu yiyecekler tüketmek bulunur.

Yayın Tarihi: 05.08.2023 18:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Hızlı Yaşlandığınızı Gösteren 8 İşaret

1. YÜZÜNÜZDE KÜÇÜK ŞİŞLİKLER VARSA

Yüzde meydana gelen küçük şişliklere milia denir. Milia adı verilen bu şişlikler genellikle yanak ve burun çevresinde oluşur. Cilt kendisini yenileme özelliğini kaybedince gelişebilir. Steroidli kremlerin kullanması sonucunda yine milia oluşabilir ve cilt daha hızlı yaşlanır.

2. DUDAKLARINIZ İNCELİYORSA

Yirmili yaşlarınız ilerledikçe dudaklarınız daha ince gözükmeye başladıysa hızlı yaşlandığınızı gösteren bir işaret olabilir. Dudakların incelmesinin asıl nedeni kolajen azalmasından kaynaklıdır. C vitamini eksikliği, dehidrasyon, sık sık pipet kullanmak ve aşırı güneşe maruz kalmak neden olabilir.

3. CİLDİN KOLAYCA MORARMASI

Vücudunuzu bir yere çarptığınızda hemen morarıyorsa cildinizin ince olmasından kaynaklanabilir. Bu durumu önlemek için sık sık nemlendirmeyi unutmayın.

4. CİLT DOKUNUZ SERT VE KAĞIT GİBİYSE

Eğer yüzünüze dokunduğunuzda sert ve kuru bir cilt ile karşılaşıyorsanız kuru bir cilt yapısına sahipsiniz demektir ve sık sık nemlendirmeniz gerekir. Güneş koruyucu kullanmadan cildi güneşe maruz bırakmakta cildin gerilmesine neden olur. Solaryumu sık sık kullanan kişiler sık sık bu durumla karşılaşır ve çabuk kırışmasına neden olur.

5. GÖZ KAPAKLARINIZ SARKMAYA BAŞLADIYSA

Gözlerinizi çok fazla ovuşturmak göz kapaklarınızın sarkmasına neden olabilir. Zamanla göz kapaklarının sarkması normaldir ancak lens kullanan kişilerde daha erken görülebilir.

6. BURUN UCUNUZ DÜŞTÜYSE

Normalde bir insanın burun şekli 40 lı yaşlarından itibaren değişir. Ancak fazla güneşe maruz kalınırsa bu süreç hızlanabilir. Güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürmek bu süreci geciktirebilir.

7. VÜCUDUNUZDA KIRMIZI BEN SAYISI ARTIYORSA

Kırmızı benler genelde 30 lu yaşlardan sonra oluşur, zararlı olmayan bu benler güneşe uzun süre maruz kalındığına ortaya çıkar.

8. GEÇMEYEN GÖZ ALTI TORBALARI

Göz altı torbalarının oluşmasının birçok nedeni vardır. Uykusuz kalmak, tuzlu yiyecekler tüketmek bu bölgede ödem birikmesine neden olabilir.